Lewis Hamilton comença el cap de setmana a Azerbaijan liderant per davant del seu company d’equip Rosberg i el Williams de Bottas en una sessió d’aprenentatge.

A la primera meitat de la sessió, els pilots es concentraven en aprendre la pista i agafar confiança amb els murs de Baku, tot i que això ha comportant moltes sortides de pista i inclús una virolla de Vettel. Bottas se situava a la part de dalt de la taula de temps, més de mig segon per davant dels Mercedes. Pérez era el següent gairebé a 1,5s del finlandès, per davant del McLaren d’Alonso, Hülkenberg, Button i els Ferrari. Sembla que els McLaren han optat per treure ala i així compensar les carències del motor Honda a les llargues rectes del circuit. Verstappen ha hagut d’acabar la seva sessió abans d’hora per poder realitzar reparacions al seu cotxe.

Els Mercedes es posaven al capdavant en tornar a sortit a pista amb els supertous. Bottas es mantenia a la part de dalt a la 3a posició i Alonso millorava fins la 4a. Daniel Ricciardo tenia el dubtós honor d’estrenar els murs de la pista amb un accident on destrossava la suspensió del darrera a la dreta del seu Red Bull en xocar contra les proteccions Tecpro.

La sessió es reprenia a 13 minuts pel final. Carlos Sainz es passava de frenada al revolt 15, la mateixa on Ricciardo havia tingut l’accident, i danyava lleugerament l’aleró del davant. El madrileny tornava a pista i millorava el seu temps fins la 8a posició. Vettel treia el seu Ferrari de les posicions modestes i es col·locava 5è al final de la sessió. Hamilton acabava com el més ràpid per davant de Rosberg, Bottas, Alonso, Vettel, Pérez, Button, Massa, Sainz i Hülkenberg. Encara queda molt marge de millora, ja que les diferències de temps entre els pilots han estat molt grans.