CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Lewis Hamilton ha acabat la primera setmana de tests amb 94 voltes, no massa atès que alguns pilots han superat les 200. Ha tingut la mala sort de coincidir amb els moments de pitjors condicions i ha tingut menys temps productiu. El seu company, Valtteri Bottas, ha completat 212 voltes, més del doble que el britànic.

A causa d’això, el vigent campió ha volgut fer servir les hores que ha tingut aquesta tarda i ha completat 65 voltes, una menys que la distància de cursa en aquest circuit, i ha marcat el temps més ràpid de la setmana, un 1:19.333 amb pneumàtics mitjos.

Després del final de la sessió, el de Mercedes va comparèixer davant els mitjans al motorhome de Mercedes i FormulaRapida.net ha estat allà.

“Ha estat bo sortir, no havíem donat moltes voltes a causa del temps així que ha estat genial. Els pneumàtics i la superfície són millors. Fins ara ha estat positiu.” Ha comentat respecte a les seves sensacions generals. “Durant el test no mirem molt la resta d’equips. Ens enfoquem en mantenir el cotxe en pista, aprendre tot el que puguem i donar feedback a la fàbrica perquè l’equip pugui treballar en tot.”

“Òbviament no recordo on estàvem l’any passat (a hores d’ara dels tests),” Va respondre en ser preguntat sobre les diferències respecte a la situació actual amb l’any passat. “És difícil perquè la pista ha estat reasfaltada i no hi ha sots. No estic segur de per què ho han fet, és un malbaratament de diners perquè l’asfalt vell tenia més caràcter i ara ho ha perdut, així que gràcies, MotoGP.”

“El temps ho dirà,” Va dir sobre el rendiment del nou cotxe. “Els últims anys havíem fet 300 voltes abans del tercer dia i hem arribat a avui amb 24. És el que hi ha i espero poder estar més en pista la setmana que ve i guanyar experiència. Com he dit, he pogut tornar al cotxe avui i de moment estic content i còmode.”

“Definitivament es nota,” Ha dit sobre l’halo, sent l’únic pilot a la graella que realment s’ha queixat sobre la visibilitat. “Clarament perds visibilitat amb ell. No hi ha visibilitat al 100%, però només has d’acostumar. Realment no afecta als revolts.”