Haas F1 Team, el primer equip de F1 nord-americà en 30 anys, ha confirmat a Kevin Magnussen per pilotar juntament amb el veterà Romain Grosjean durant la temporada 2017. Magnussen, de Roskilde, Dinamarca arriba a l’equip Haas a l’edat de 24 i amb dos anys d’experiència a la F1 – un amb McLaren el 2014 i un amb Renault a 2016. Magnussen va finalitzar en un impressionant segon lloc en el seu debut en F1 al Gran Premi d’Austràlia 2014. Ha obtingut 62 punts en 38 Grans Premis previs al Gran Premi del Brasil d’aquest diumenge.

“Des del moment en què vam començar a buscar pilots, Kevin Magnussen sempre va estar en la nostra llista”, ha dit Gene Haas, fundador i president d’Haas F1 Team. “Ha aconseguit molt en un període molt curt de temps i sentim que pot aconseguir molt amb nosaltres. La nostra segona temporada portarà nous reptes i creiem que unir Kevin amb Romain ens ajudarà a desenvolupar el nostre nou cotxe i continuar el nostre creixement.”

“Vull agrair a Esteban Gutiérrez tots els seus esforços. Ha estat una part fonamental del nostre primer any en F1 i estem desitjant acabar forts la temporada amb ell i Romain.”

“Aquesta és una oportunitat fantàstica i estic molt content de ser part de l’equip Haas,” ha dit Magnussen. “Òbviament, estic confiat en les meves capacitats com a pilot de F1, però també tinc molta confiança en el que Haas pot fer en la seva segona temporada i cada temporada posterior. Gene Haas ha entrat a la F1 amb una visió clara i una manera diferent de fer les coses. Està fent que funcioni i que funcioni bé. He tingut un punt d’avantatge al llarg de la temporada i estic desitjant col·locar-me als comandaments del Haas VF-17 de l’any que ve.”

Grosjean es va unir a l’equip Haas a 2016 després d’haver passat cinc temporades amb Lotus. El pilot de trenta anys ha competit en 101 curses de F1 i assolit 10 podis i 316 punts. Ha aconseguit els 29 punts de Haas per col·locar-les vuitens en el mundial de constructors amb dues curses per davant en la seva temporada de debut.

“Fa poc més d’un any vaig prendre la decisió d’unir-me a Haas i va ser absolutament la decisió correcta”, ha dit Grosjean. “Estic molt orgullós de ser part del desenvolupament de l’equip i content de poder continuar creixent i aconseguint més èxits en els propers anys.”

“Volíem un pilot experimentat capaç de desenvolupar el nostre cotxe i el nostre equip de carreres cap a un que pot aconseguir punts i millorar cada carrera i cada temporada. Romain ha fet un gran treball i ha jugat un paper important en portar respecte i legitimitat a l’equip Haas,” ha dit Haas. “Tenim nous reptes l’any que ve amb un cotxe nou i noves normes, i el seu lideratge madur tornarà a ser de gran valor.”

“Com a equip nou amb un cotxe nou i personal nou, va ser increïblement important tenir un feedback detallat i acreditat sobre el nostre monoplaça i els nostres mètodes per poder millorar. Romain portar molta experiència al nostre equip i ha estat fonamental per arribar on som avui,” ha afegit Gunther Steiner, team principal de Haas. “També reconeixem tota la feina d’Esteban Gutiérrez. La seva etapa a Ferrari va ser molt beneficiosa ja que ens va ajudar a familiaritzar-nos amb el seu mètode i treure profit de la nostra col·laboració amb ells. Ell i Romain han donat el seu màxim a la pista i, junts, són responsables de l’èxit que hem tingut en la nostra primera temporada.”