En una conferencia de premsa al Museu Soumaya, el fundador de l’equip Haas, Gene Haas, ha anunciat que Esteban Gutiérrez pilotarà per l’equip nord-americà l’any que ve en la seva temporada de debut a la Fórmula 1.

Gutiérrez s’incorpora al ja anunciat Romain Grosjean que tindrà el rol de primer pilot. Pel que fa a Gutiérrez, el pilot de només 24 anys ha estat pilot de proves enguany a la Scuderia Ferrari, mentre que el 2013 i el 2014 va fer el seu debut en Fórmula 1 amb Sauber.

El mexicà farà el seu debut en pista amb l’equip en els test de pre-temporada al circuit de Catalunya del 22-25 de Febrer i del 1 al 4 de Març, abans del Gran Premi inaugural d’Austràlia.

Abans d’arribar a la Fórmula 1, Gutiérrez va començar al kàrting igual que la majoria de pilots on va guanyar el campionat Nord-Mexicà de karting, abans de fer el salt el 2007 als monoplaces a la Formula BMW USA on es va convertir en Rookie del any.

La temporada següent va saltar a la Formula BMW Europea on va guanyar el campionat amb només 17 anys, aconseguint així un test amb l’equip BMW Sauber.

El 2009 va saltar a la Formula 3 amb l’equip ART Grand Prix en un any on es va enfrontar ja amb un alt nivell de pilots. Gutiérrez va seguir l’any següent amb l’equip francès competint de manera exitosa a la GP3 Series on va aconseguir guanyar el campionat.

Això el va permetre convertir-se en pilot de proves de Sauber el 2011, mentre feia el salt a la GP2 Series on després de dues temporades, va aconseguir acabar tercer en el campionat, resultat suficient per fer el salt definitiu amb Sauber a la Fórmula 1.