El nou equip americà, Haas F1 Team, ha anunciat avui en una roda de premsa als Estats Units el seu nou fitxatge per el 2016: Romain Grosjean. El francès s’acomiada de quatre anys a Lotus per donar pas a una nova etapa a la seva vida. El seu company d’equip es desvetllarà en les properes setmanes.


Romain Grosjean canviarà d’aires el 2016. Cansat dels constants problemes del Lotus aquests últims anys, no ha volgut confiar en el pròxim projecte de Renault a partir del 2016, i donarà un nou gir a la seva trajectòria a partir d’aquesta propera temporada. Grosjean ha estat anunciat com a nou pilot de Haas F1 Team en una conferència des Kannapolis, als Estats Units.

Un dels detalls més curiosos ha estat veure el pilot gal amb la vestimenta de Haas, quan encara manté contracte amb Lotus per a les cinc curses restants, a priori. Grosjean, recordem que fa quatre anys que està al costat dels d’Enstone, als quals els ha dedicat aquestes paraules: “He de donar les gràcies també a tot l’equip de Enstone. Ha estat un honor córrer per a ells i romandre units tant de temps. Tinc molts records que mai oblidaré”.

Abans d’això, Grosjean va debutar a la Fórmula 1 de la mà de Renault durant el GP d’Europa de 2009 a València. Per això mateix, s’esperava que el francès fos la peça clau del projecte de Renault en el seu nou pas per la F1 a partir de l’any que ve: “He passat 10 anys a Enstone, conec bé als nois i hagués estat fàcil seguir aquí, però vull guanyar curses i campionats i he sentit que venir a Haas era un bon pas en aquesta direcció”.

Després del debut tan discret de Grosjean com a company de Fernando Alonso, va retrocedir a la GP2, de nou, per acabar guanyant el campionat el 2011. Això el va catapultar a l’equip Lotus el 2012, on va ser elegit per ser el company de Kimi Räikkönen en una temporada a la qual el francès va destacar per les seves grans actuacions i, sobretot, pels seus polèmics accidents que li van costar fins i tot, una cursa de suspensió després de l’error a Bèlgica.

Però això és aigua passada, Grosjean porta tres temporades actuant com un pilot molt madur que ha aconseguit portar endavant a Lotus malgrat els seus problemes financers, regalant fins a 10 podis a la formació d’Enstone. Sis dels quals van ser en 2013, on es va consolidar com a pilot, mentre que l’últim va ser recentment a Bèlgica, on va aconseguir el primer podi des de l’aliança Lotus-Mercedes, que acabarà aquesta temporada. Recordem que Renault està comprant Lotus per el 2016 i el seu primer pilot serà Pastor Maldonado, renovat fa uns dies. Amb el buit de Grosjean, estarà per veure qui ocupa aquest seient l’any que ve.

Per acabar, aquestes van ser les primeres paraules de Grosjean com a pilot de Haas, en la qual defensava la seva decisió de canviar d’aires i arriscar amb un equip que comença de zero en aquest món de la Fórmula 1:

“Estic molt content i orgullós de córrer per a l’equip Haas a partir de la temporada 2016. Serà un nou repte que segur serà molt emocionant. M’agrada l’ADN de l’equip, m’agrada com estan anant les coses, que van lentes però bé. Estic molt content d’haver pres aquesta decisió. Jo vaig prendre la meva decisió, no hi havia decisió A i decisió B, jo em vaig reunir amb Gunthere i Gene, em van explicar el projecte. Crec que és un nou enfocament a la Fórmula 1”.

A més, l’amo de l’equip, Gené Haas, ha declarat el següent sobre el nou fitxatge de Romain Grosjean, el qual ha nomenat com a primer pilot de l’equip. El segon pilot encara està per veure qui serà, encara que tot indica que serà Esteban Gutierrez amb el seu gran suport des de Mèxic i des de Ferrari, el motorista de Haas.

“Romain era una dels candidats, ha estat un pilot excel·lent per a Lotus. He vist vídeos del seu estil de pilotatge, ha estat molt impressionant de veure que ha sumat punts cada temporada i aquest és el nostre principal objectiu, sumar punts. Romain és una peça del puzle. Serà el nostre primer pilot”.

“Teníem molta pressió per fitxar un americà, però un debutant en un equip debutant no hagués estat bé. Com a fabricant americà, volíem mostrar que podem competir a la competició més difícil del món i aquesta és la F1, i per mantenir aquest objectiu la direcció passava per fer el que fes falta. No estem aquí per dir ‘podem fer-ho de forma americana’, volem ser competitius i tenir la gent adequada a l’equip. Amb Romain, la diferència és que només hi ha 20 pilots actualment a la Fórmula 1. Romain haurà de treballar molt més dur del que creu”.

Per finalitzar, el que serà cap d’equip a la Fórmula 1, Gunther Steiner, ha donat el seu punt de vista sobre el nou fitxatge del seu equip:

“Volíem un pilot amb experiència però al mateix temps amb ambició. Vaig començar a parlar amb els representants de Romain a Barcelona per veure si estarien interessats. Hem parlat amb diversos pilots, hem parlat amb persones tècniques sobre com desenvolupa Romain el cotxe, perquè tenim un equip totalment nou i necessitem a algú que sàpiga què es fa. Crec que hem escollit al millor pilot per al que estem fent, estem molt contents de tenir-lo i tenim ganes de treballar amb ell”.