El Gran Premi d’Hongria de 2006 va oferir la primera victòria de Jenson Button i una actuació vibrant de Fernando Alonso i Pedro de la Rosa

El 6 d’agost de 2006 va tenir lloc el Gran Premi d’Hongria, una de les curses més caòtiques de la temporada, marcada per la pluja, incidents inesperats i constants canvis de posició. Fernando Alonso va sortir des de la quinzena posició després d’una penalització, però va demostrar la seva habilitat amb una remuntada espectacular que el va portar a liderar la cursa.

La pista mullada li va donar l’oportunitat de brillar, fins que un error fatal va acabar amb les seves esperances. En la seva parada a boxes, una rosca mal ajustada a la roda del Renault va provocar que Alonso perdés el control i xoqués contra el mur, forçant-lo a abandonar.

Jenson Button, al volant de l’Honda, va ser qui millor va saber gestionar les condicions canviants de la pista. Va mantenir la calma enmig del caos per aconseguir la seva primera victòria a la Fórmula 1, després de 113 intents. Button va demostrar un control magistral, especialment quan la pista es va anar assecant, el que li va permetre dominar en les últimes voltes.

Pedro de la Rosa, pilot de McLaren, va aconseguir finalment el segon lloc, obtenint així el seu primer i únic podi a la Fórmula 1, tot i tenir una lluita intensa amb Michael Schumacher. Nick Heidfeld va acompanyar a Button i a de la Rosa en el podi. Aquesta cursa va tenir un altre element especial, ja que va significar el debut de Robert Kubica a la Fórmula 1.

Kimi Räikkönen, que havia sortit des de la pole, va haver de retirar-se després d’un accident amb Vitantonio Liuzzi. Michael Schumacher també va tenir una jornada complicada, veient-se implicat en diverses lluites i incidents que el van relegar a la vuitena posició.