Luca Ghiotto ha sabut jugar les seves cartes en aquesta primera cursa de la GP3 i ha obtingut la victòria després d’avançar a la primera volta a Esteban Ocon, que no va poder atrapar-lo al final de la cursa. Emil Bernstorff completa el podi per davant d’Alex Palou.


La cursa començava bastant moguda, amb dos pilots de les primeres posicions que quedaven clavats a la posició de partida, provocant una situació molt perillosa per a tots els participants que venien per darrere. Al capdavant, Esteban Ocon aprofitava la situació per mantenir-se líder. Alhora, Bersnstorff feia una gran sortida i es posava segon, però en la primera frenada Luca Ghiotto el superaria.

Però no tot va acabar aquí. A la frenada del revolt 13, Ghiotto feia un moviment impressionant sobre Ocon per superar-lo i posar-se al front. En començar la segona volta el Cotxe de Seguretat neutralitzava la cursa a causa d’una virolla de Tuscher i un xoc entre els dos Arden de Ceccon i Bosak.

A la volta 5 el cotxe de seguretat abandonava la pista i l’acció es reprenia. Per dalt tot es mantenia, Ghiotto s’escapava al capdavant mentre que darrere Palou pressionava sense perill a Bernstorff per l’última plaça de podi. Les lluites s’intensificaven a meitat de taula i les posicions de fora dels punts, amb algunes lluites força interessants.

La cursa va anar consumint voltes sense gaire acció, sense massa lluites en pista. Van abandonar Varhaug i Ashkanani, sumant-se a la llista de retirats en aquesta primera cursa, i veurem si podran sortir a la segona, ja que recordem que començarà d’aquí poc més d’una hora.

Al davant, Ocon va començar a intensificar el seu ritme en les últimes voltes, però Ghiotto va controlar bé i no el va deixar ni tan sols acostar-se al seu liderat. La lluita més interessant era entre els Koiranen de Parry i Eriksson, que lluitaven per la setena posició. Tots dos coparan la primera fila de la graella de la segona cursa, amb el nòrdic en pole i l’anglès en segona posició.

Així doncs, Ghiotto guanyava amb autoritat aquesta cursa i augmenta el seu avantatge a la general. Ocon, es queda a 15 punts de l’italià a falta de la segona cursa a Sotxi i les dues d’Abu Dhabi, on tot pot passar. A més, el francès ha aconseguit el punt extra de la volta ràpida, cosa que va buscar Ghiotto sense èxit. Bernstorff va completar el podi per davant d’Alex Palou, que sortirà cinquè a la segona cursa. La zona de punts l’ha completat Mardenborough en cinquena plaça seguit de Fuoco, Parry, Eriksson, Kichhofer i Janosz.

La segona cursa es disputarà a les 10:30, hora peninsular. Recordem que per culpa de les destrosses que va provocar l’accident de Carlos Sainz, aquesta cursa es va cancel·lar i es va passar al diumenge. La segona es va retardar després de la GP2, pel que en breu veurem una nova i diferent cursa de la categoria petita.