Antonio Fuoco ha “heretat” la victòria a la primera cursa de F2 a Monza després que Luca Ghiotto hagi estat penalitzat per guanyar temps saltant-se la xicana. Alex Albon també ha estat penalitzat.

La primera cursa de F2 a Monza, disputada aquesta tarda, ha tingut un final boig en el qual dos dels líders s’han tocat en l’últim gir. Luca Ghiotto s’ha endut la victòria, però l’italià s’havia saltat el primer revolt del circuit en el moment en què hi va haver l’incident entre Nyck De Vries i Charles Leclerc.

Ghiotto va pujar al podi com a guanyador, acompanyat d’Antonio Fuoco i Nobuharu Matsushita, però el de Russian Time ha estat sancionat amb cinc segons i la cancel·lació de la seva volta ràpida (l’havia marcat en el mateix gir en el que es va saltar la xicana ). Pel que Fuoco, que estava començant a millorar el seu rendiment en les últimes rondes, aconsegueix la seva primera victòria a la Formula 2.

Alex Albon també va ser penalitzat per provocar una col·lisió amb Norman Nato en l’última volta, de manera que cau de la 5a a la 14a posició. Al costat de Fuoco, Matsushita puja a la segona plaça, amb Nicholas Latifi tercer i amb la volta ràpida. Completen la zona de punts el penalitzat Ghiotto, Sean Gelael, Sergio Sette Camara, Louis Deletraz, Gustav Malja (que sortirà primer demà), Artem Markelov i Jordan King.

De Vries també va ser penalitzat pel toc amb Leclerc, en aquest cas amb 20 segons: una sanció sense cap efecte pràctic, doncs l’holandès no va creuar la meta.