Luca Ghiotto s’ha emportat una nova victòria en aquest campionat de la GP3 després de fer unes últimes voltes perfectes que li han servir per avançar a Alex Palou i Esteban Ocon, que han liderat les primeres voltes. El podi l’ha completat Ocon i el seu company d’equip, Alfonso Celis, que ha sumat el primer de la seva trajectòria.


Tot va començar amb una sortida amb força moviment. Bosak, poleman en aquesta segona cursa, es posicionava malament a la sortida i a més sortia molt malament. Això beneficiava molt a Alex Palou, que agafava el liderat amb un bon marge amb la resta per afrontar aquesta primera volta tan perillosa. Per darrere els tres ART es posicionaven a l’esquena de Palou, amb Ocon davant de Celis i Kirchhofer. En cinquè lloc quedava finalment Luca Ghiotto per remuntar.

En les primeres tres voltes vèiem algunes lluites entre els deu primers mentre Emil Bernstorff abandonava. Però tot canviaria a la volta tres, quan Basak punxava i xocava violentament contra el mur deixant la pista de la zona del ‘Bus Stop’ plena de brutícia, que provocaria un nou xoc per part del Koiranen de Parry.

Després d’anar-se el Cotxe de Seguretat a la volta 5, l’acció es reprendía a la pista amb Ghiotto avançant a Celis Jr per passar al tercer lloc i quedar-se a l’estela de Palou i Ocon, tenint la lluita servida a final de carrera. Però en aquesta mateixa volta, la lluita entre Antonio Fuoco i Kirchhofer per la cinquena posició acabava en un fort xoc entre tots dos a ‘Les Combes’ que acabaria amb els dos fora.

Al anar-se’n de nou el ‘Safesty Car’, la lluita per la victòria començava amb Ghiotto molt fort superant a Esteban Ocon. Una volta després repetiria la maniobra per avançar a Palou i anar-se’n directe cap a la victòria. Ocon reaccionava i també superava al català, anant ràpidament a pel líder del campionat. Palou començava a perdre ritme i també el superaven Celis Jr i finalment Tuscher, caient al cinquè lloc final.

Així doncs victòria important de Ghiotto per al campionat, però segon lloc que manté a Ocon a la lluita. Celis Jr aconseguia el seu primer podi en la GP3, mentre que Tuscher i Palou aconseguien tancar el Top5. Fontana, Janosz i Boschung tancaven la zona de punts d’aquesta segona cursa a Bèlgica.

La GP3 tornarà en ocasió del GP de Fórmula 1 a Itàlia, disputant dues curses més a Monza, l’última cita de l’Europa occidental. Això serà d’aquí dues setmanes, el cap de setmana del 4 al 6 de setembre.