Pierre Gasly va marcar el millor temps de la sessió d’entrenaments a Silverstone per davant de Sergey Sirotkin i Arthur Pic.


Alex Lynn va ser el primer a sortir a la pista en la seva ronda local i també el més ràpid en els primers compassos de la sessió. El Racing Engineering semblava anar força ràpid, així doncs els pilots d’aquesta escuderia van anar millorant volta rere volta durant el començament de la sessió. Amb mitja hora per davant, Sergey Sirotkin estava liderant amb 0.001s sobre Pierre Gasly i Arthur Pic. En Arden internacional semblava que tenien un problema amb les aletes laterals de tots dos cotxes.

Quan la majoria dels cotxes estaven de tornada en els pits, Gasly era líder davant Sirotkin i Pic. Com de costum, els cotxes de Motorsport MP estaven fora quan la majoria dels seus rivals estaven en els pits. Per Luca Ghiotto, a meitat de sessió es va desplegar el cotxe de seguretat virtual a la pista. Els pilots estaven buscant els límits abans de la cursa per evitar sancions pels límits de la pista, tot i que Philo Pau Armand se li estava mostrant la bandera blanca per aquesta raó.

La resta de la sessió es va dedicar a les tandes llargues durant la major part del temps, tractant d’aprendre l’acumulació de dades i de la pista.

Pierre Gasly va fer la volta més ràpida amb 1:39.890, l’únic que va baixar del 1:40. Sergey Sirotkin i Arthur Pic completen el top 3. Giovinazzi, Lynn, Nato, Rowland, King, Matsushita -que va tornar a la competició aquesta setmana- i Markelov van completar els 10 primers.