Els Campionats d’Europa FIA de Kàrting – OK i Júnior acaben de començar a Espanya en el Kartòdrom Internacional Lucas Guerrero de València amb 169 participants. El brasiler amb llicència italiana Gabriel Gómez ha aconseguit la pole position a la sessió classificatòria dels 86 pilots OK i el jove alemany Taym Saleh ha estat el més ràpid dels 83 pilots OK-Júnior.

El primer esdeveniment de la temporada de kàrting de la FIA, la primera de les quatre proves dels Campionats d’Europa OK i Júnior, se celebra del 24 al 26 de març a València, a la costa mediterrània. El nombre de pilots presents confirma una participació elevada i equilibrada que augura un bon futur. Els entrenaments classificatoris es van celebrar el divendres al migdia sota un cel lleugerament ennuvolat. El vent es va mantenir moderat i la temperatura va superar els 20°. Per tant, les condicions eren ideals.

Les sessions es van alternar entre OK-Júnior amb pneumàtics Vega i OK amb pneumàtics MG. La diferència de temps entre les categories va ser de poc més d’un segon per volta, amb els OK al capdavant. En general, els pilots van esperar fins a la segona meitat de la sessió classificatòria per a buscar un temps, i les seves millors actuacions es van produir entre la segona i la tercera volta. Les diferències entre els contendents van resultar ser escasses.

Taym Saleh, poleman júnior

Era la primera vegada que Taym Saleh (DEU) aconseguia una pole position en el Campionat Europeu Júnior de Karting de la FIA en el seu tercer any en la categoria. Després de rodar entre els 10 primers en els entrenaments lliures del divendres al matí, Taym Saleh va protagonitzar una magnífica actuació a la tercera sessió millorant la seva segona tornada amb 55”343. El seu principal rival en aquesta sèrie va ser Zac Drummond (GBR) a 0.026”, seguit de Iacopo Martinese en 3a posició a 0.064”. La primera sessió ha estat liderada per Niklas Schaufler (AUT) a 55’413, seguit a 0.028” per Oleksandr Bondarev (UKR) i Christian Costoya (ESP) a 0.980”. Elliot Kaczynski (SWE) va ser el més ràpid en la Sessió 2 amb 55”385, seguit a 4 centèsimes per Thibaut Ramaekers (BEL), mentre que Salin Hanna (COL) va acabar tercer a 1,5 dècimes.

En la classificació general, Saleh va quedar per davant de Kaczynski i Schaufler, seguit de Drummond i Ramaekers en els cinc primers llocs, amb Bondarev, Martinese, Hanna, Costoya i Bottaro completant un top 10 ocupat per nou països diferents. Els set primers classificats van estar separats per menys d’una dècima de segon.

OK: Gómez torna a la pole

Corrent aquí amb llicència italiana, Gabriel Gómez ja s’havia fet un nom en aconseguir la pole position en el Campionat del Món de Kàrting FIA 2021 – OK a Espanya, a Campillos. Enguany, el brasiler va brillar en l’inici de la temporada en l’obertura del Campionat Europeu OK en aconseguir una altra pole espanyola durant la segona sessió de classificació amb un temps de 54”023. Alex Powell (JAM) i Arthur Poulain (FRA) li han seguit a més d’una dècima. Luviwe Sambdula (ZAF) havia marcat prèviament un temps de referència inicial de 54”191 en la Sessió 1, només una mil·lèsima per davant de Kean Nakamura-Berta (GBR), i després David Walther en 3a posició unes centèsimes més enrere. En la Sessió 3, el Campió del Món Júnior 2022 Enzo Tarnvanichkul (THA) s’ha quedat a 4 centèsimes de la pole position, amb Jan Przyrowski (POL) i René Lammers (NLD) agrupats per 0.080”.

Gómez, Tarnvanichkul i Sambudla van formar el grup de cap enfront de Powell i Przyrowski, mentre que Nakamura-Berta, Poulain, Lammers, Walther i Turney van completar el top 10.

Programa provisional de la prova de València

Dissabte 25 de març

09.00 – 10.13: Escalfament

10.15 – 17.55: Eliminatòries – Retransmissió en directe

Diumenge 26 de març

09.00 – 10.05: Escalfament

10.10 – 11.45: Super Heats – Streaming en directe

13.15 – 14.40: Finals – Streaming en directe

L’esdeveniment de València podrà seguir-se en l’aplicació oficial del Campionat de Kàrting de la FIA per a dispositius mòbils i en la pàgina web.