Antonio Fuoco ha guanyat la primera cursa de la GP3 a Hockenheim aprofitant el Virtual Safety Car i les baralles entre els ART. De Vries i Parry han completat el pòdium.

La sortida es veia avortada en quedar-se Dennis clavat en 2a posició de la graella. Albon mantenia la primera posició per davant de De Vries, Fuoco, Leclerc, Parry, Palou, Aitken i Schothorst. El català havia d’entrar a boxes després de ser mostrat una bandera negra i taronja per tenir l’aleró despenjat després d’un toc. Un accident entre Boschung, Fukuzumi, Isaakyan i Tereshenko provocava la sortida del VSC.

A la re-sortida, el cotxe de Fuoco arrancava millor i passava de la 3a posició a la 1a. Albon se sortia al primer revolt i perdia posició amb De Vries, Leclerc i Parry. Leclerc avançava al seu company d’equip per la 2a posició i Parry es tocava amb De Vries i tornava a perdre posició amb Albon. Stuvik perdia posicions gradualment i passava de la 10a a la 13a en ser avançat per Maini, Calderón i Dennis. Mentrestant, Hughes li robava la 8a posició a Janosz. Més tard, Maini seguia sorprenent amb les seves actuacions i passava a Janosz mentre era el més ràpid a pista.

Leclerc portava tota la cursa enganxat a Fuoco, però al final ha perdut terreny i De Vries s’hi ha enganxat. El francès cometia una errada l’ultima volta i baixava fins la 5a posició. Això permetia a Parry avançar a Albon per l’ultima posició del podi. Mentrestant, Fuoco s’emportava la victòria per davant de De Vries, Parry, Albon, Leclerc, Aitken, Maini, Hughes, Ferrucci i Calderón. D’aquesta manera, Albon es manté líder del campionat per davant de Leclerc.