PREMA Racing va presentar una projecció estel·lar al Circuit Mundial de Misano, a la ronda d’obertura del Campionat d’Itàlia de Fórmula 4 de 2024. L’equip va aconseguir tres victòries impressionants amb el pilot britànic Freddie Slater: dominador de les tres curses del cap de setmana des de pole.

Com van anar les curses

En les dues primeres curses del cap de setmana, els dos pilots de Prema Racing van compartir el podi amb els pilots de US Racing (Gianmarco Pradel a la cursa 1 i Akshay Bohra a la cursa 2). A la cursa 3, l’equip amb seu a Grisignano di Zocco va completar la gesta amb un triple podi. De fet, va ser el conductor de l’Acadèmia Alpina Japonesa, Kean Nakamura Berta, qui va treballar  en les etapes finals amb el seu compatriota Hiyu Yamakoshi de Van Amersfoort Racing. Yamakoshi, que lluitava per la tercera posició, va perdre la seva posició en la fase final, després d’un reinici de Safety Car que va reagrupar el camp, replicant així el seu resultat de la Race 2 amb el quart lloc.

Una vegada més, la batalla que va implicar a tots els pilots de la zona de punts va ser espectacular, especialment la que va tenir lloc entre el Rashid Al Dhaheri de Prema Racing i el pilot australià de US Racing, Gianmarco Pradel, que van intercanviar posicions diverses vegades. No obstant això, Al Dhaheri va passar cinquè sota la bandera de quadres. El setè lloc va ser per a Reno Francot, l’holandès de Jenzer Motorsport, que va ser un destacat intèrpret a Misano durant les 3 curses de cap de setmana.

La cursa 3 envoltada de múltiples sancions

La cursa 3 també va veure un fort rendiment del pilot indi Prema Racing Dion Gowda, que va acabar novè per davant del pilot suec de Van Amersfoort Racing Gustav Jonsson. Tomass Stolcermanis de Prema Racing va rebre una penalització de cinc segons per un incident amb Enzo Yeh  i va passar a P14. En conseqüència, Stolcermanis també va perdre el tercer lloc en la classificació Rookie per a la cursa 3, que després va ser per Andrej Petrovic. El pilot serbi de PHM AIX Racing, 12è en la general de la cursa, va igualar així la seva classe P3 obtinguda ahir a la 2a cursa.

També es van assignar sancions a Emanuele Olivieri (AKM Motorsport), que va rebre una penalització de 10 segons per un incident amb Yeh, Andrija Kostic (Van Amersfoort Racing) perdrà 4 posicions de graella en la següent cursa a causa d’un incident amb Kai Daryanani (CRAM Motorsport). Maxim Rehm (US Racing) va rebre una penalització de 10 segons per un incident amb Ethan Ischer (Jenzer Motorsport), i Stack Everett va rebre una penalització de 5 segons per avançar sota condicions de doble bandera groga.

Copyright: PremaRacing

Rendiment espectacular de Freddie Slater

Rendiment perfecte al Circuit Mundial de Misano per al pilot britànic Freddie Slater, que domina la primera ronda del Campionat italià de F.4 amb 3 victòries a Misano. Slater, en representació de Prema Racing, ja vencedor del Campionat d’enguany en la F4 UAE, va iniciar el cap de setmana de la millor manera possible, assegurant les tres posicions en la classificació. Després va convertir impecablement aquest resultat en 3 victòries durant les curses de cap de setmana, allunyant-se des de l’inici dels 36 pilots darrere d’ell. Ha aconseguit els 75 punts en la ronda 1 i deixa molt clares les seves intencions per a la temporada.

Gran nivell de l’equip PREMA Racing

L’equip va obtenir resultats excel·lents per tot arreu, no només amb Freddie Slater com a guanyador, també amb el jamaicà-americà Alex Powell ocupant un triple segon lloc en general i assegurant tres victòries com a rookie en una cursa extremadament consistent.  Kean Nakamura-Berta va completar el podi a la 3a cursa per rebotar de contacte a la 2a cursa, ja que PREMA va tancar completament els podis generals i de rookie.

Rashid Al Dhaheri va aconseguir dos top-5 en la cursa 2 i la 3, donant un triple final per guanyar punts valuosos. Començant la seva primera campanya a temps complet, Tomass Stolcermanis va tenir un cap de setmana en constant millora, que va resultar en un doble podi rookie i un setè lloc en la classificació general de la 3. El pilot indi Dion Gowda també va aconseguir dos punts i un setè lloc, aconseguint guanys durant tot el cap de setmana després d’una desafiant classificació.

Quan es celebrarà la pròxima cursa

La propera cita per al Campionat d’Itàlia F.4 serà a Imola, el cap de setmana del 2 de juny, per a la segona de les set rondes de la temporada 2024.

Després seran Vallelunga (15-16 de juny), Mugello (13-14 de juliol), Le Castellet (20-21 de juliol), Barcelona (28-29 de setembre) i Monza (26-27 d’octubre).