CIRCUIT DE BARCELONA-CATALUNYA | Després de diversos rumors sobre la possibilitat d’un canvi de nom a Force India, l’equip finalment es quedarà amb el mateix nom. O almenys per ara, ja que no hi ha hagut cap anunci oficial a la presentació del nou VJM-11. La incertesa s’ha centrat de bon matí a Montmeló, en veure com des de l’equip no tenien cap estampa del nom enlloc.

A les 8.00h d’aquest matí, els pilots de Force India, Esteban Ocon i Sergio Pérez, han revelat l’aspecte del VJM-11, el cotxe amb el qual intentaran lluitar per els 3 primers llocs en el Campionat de Constructors després d’una increïble temporada 2017. El monoplaça, el principal patrocinador és BWT per segon any consecutiu, encara té el rosa com a color principal, però té més detalls en blanc que l’any passat.

Pel que fa a l’aerodinàmica, el VJM-11 es veu bastant similar al seu predecessor. L’aleró davanter és gairebé idèntic al VJM-10. L’aleta de tauró i l’Ala-T són òbviament remoguts i l’halo, que també és de color rosa, no presenta elements aerodinàmics com en altres equips.

A més de Pérez i Ocon, el pilot de desenvolupament de l’equip, Nikita Mazepin, també va participar en l’acte de presentació. El pilot rus serà qui condueixi el monoplaça avui en el seu debut a la pista. L’altre pilot de desenvolupament, Nicolas Latifi, que conduirà el dijous, no estava en el circuit a causa d’una malaltia.

L’equip va acabar quart en Campionats de Constructors la temporada passada i va completar el millor any de la seva història, però no va aconseguir cap podi com si va fer en altres campanyes. L’equip intentarà aquest any millorar els resultats de la temporada passada i intentarà apropar-se als 3 millors equips.

Amb aquesta presentació, tots els cotxes ja s’han mostrat i les proves de pretemporada comencen oficialment avui. Els equips ara tenen vuit dies per provar tot el que necessitin a la pista catalana abans que la temporada comenci oficialment a Albert Park, Austràlia, el 25 de març.