La prestigiosa revista Forbes ha realitzat un rànquing dels equips de Fórmula 1 aquesta temporada 2023, basant-se essencialment en el seu valor.

La llista que l’editorial americana ha publicat està organitzada de més a menys, és a dir, de l’equip més valuós, al que menys. El rànquing està basat en documents financers oficials, presentacions legals, i informes de premsa, que cadascun dels equips presenta al final de cada temporada.

Un dels aspectes que més crida l’atenció és l’ostensible creixement respecte a la temporada 2022, i per tant es contempla un creixement de l’esport en aquesta última campanya. Aquestes dades estan també suportades pels informes financers de Liberty Media, que els presenta cada quart d’any, amb un informe final d’exercici.

Encara que totes les apostes, avui en dia, apuntarien a un Top-1 per a Red Bull, que ha liderat amb mà de ferro el campionat els dos últims anys, i que a banda és una empresa magnànima, amb aquest criteri no està al capdavant el 2023. Ferrari és qui s’emporta l’esgraó més alt amb un valor de 3.9$ bilions, i uns guanys de 680$ milions.

En aquest cas, l’escuderia italiana ve seguida de ben a prop per Mercedes, valorada en 3.8$ bilions, i uns beneficis de 700$ milions el 2023. Tot i que no tant a prop com cauria esperar, i baixant de la divisió dels 3$ bilions trobem ja a Red Bull, els vigents campions valorats actualment en 2.6$ bilions, i uns guanys estimats de 510$ milions.

Amb el TOP-3 complet, arriba el torn de McLaren que no està ni molt menys lluny de Red Bull, valorada en 2.2$ bilions i uns guanys al període 2023 de 490$ milions. El TOP-5 el completa l’equip Alpine, que amb la recent entrada de nous inversors ha pujat el seu valor fins als 1.4$ bilions, establint un forat ben gros amb els altres quatre equips. Els seus guanys han estat de 325$ milions.

Pel seu costat, Aston Martin, ocupa el sisè lloc amb un valor de 1.37$ bilions i uns guanys de 290$ el 2023, en una temporada per recordar pels de Silverstone. La resta del rànquing, el completen Alpha TauriSauberHaas i Williams, respectivament. Tot i ser resultats del 2023, sorprèn veure a equips històrics com Sauber, i sobretot Williams, tan endarrere.

La llista completa queda confeccionada de la següent manera:

Ferrari: 3.9$ bilions

Mercedes: 3.8$ bilions

Red Bull: 2.6$ bilions

McLaren: 2.2$ bilions

Alpine1.4$ bilions

Aston Martin: 1.375$ bilions

AlphaTauri1.125$ bilions

Sauber900$ milions

Haas780$ milions

Williams: 725$ milions