Jonas Folger ha guanyat la primera cursa de la temporada 2015 gràcies en part a un problema amb el canvi de Zarco a 3 voltes del final. Van tancar el podi Simeon i Luthi en una cursa marcada per les caigudes.


La sortida de moto 2 era molt neta, excepte una colada de Rabat que li va fer caure fins a la vuitena plaça, no hi havia cap caiguda i tots els pilots continuaven sobre les seves motos. Zarco avançava a Lowes, però aviat el pilot britànic començaria l’onada de caigudes.

En l’última revolta, en el seu afany per seguir-li el ritme a Zarco, Lowes s’anava llarg i finalment se n’anava a terra, sense conseqüències físiques per a ell, va tractar de reprendre la carrera però la moto no estava en condicions. A la primera corba de la volta següent, la sorpresa era que el qui era a terra era Tito Rabat, que tractava d’avançar a Coretese però aquest es va tancar molt i va fer que l’espanyol tocara la seva moto i sortís pels aires. I en aquesta mateixa volta una forta col·lisió deixava a Salom i a Pons fora de combat, Axel envestia a Luis i s’anaven els 2 al sòl.

A Zarco se li il·luminava el camí perquè liderava en solitari i era el més ràpid en pista seguit per Folger i Simeon. L’alemany tractava de caçar al francès però no podia amb ell i encara que anava retallant eren molt poques dècimes i la diferència entre els dos no baixava dels 4 segons.

En estar el cap més o menys organitzada el picant de la cursa era a la lluita per la quarta posició ja que Morbideli, Luthi, Cortese i Kalio lluitaven entre si, en benefici de Rins que s’acostava per darrere.

I a falta de 3 voltes va saltar la sorpresa, Zarco rodava molt lent, presumptament per un problema a la caixa de canvis que li arrabassava les aspiracions de guanyar la cursa i fins i tot de signar un podi. Folger i Simeon li avançaven i posteriorment ho farien Luthi i Rins que es va desfer de Morbideli i de Cortese gràcies a una maniobra magistral.

Victòria final per Folger, segon Simeon i tercer Luthi assetjat pels Rins en els últims compassos. Márquez en el seu debut a Moto 2 ha estat onzè i Zarco malgrat els problemes ha aconseguit salvar 8 punts.