El bicampió del món de F1, amb tan sols 18 anys, va córrer la segona edició de les 24 hores de Barcelona.


El cap de setmana del 24 al 26 de setembre de 1999, es disputava al Circuit de Montmeló, la segona edició de les 24 hores de Barcelona. Entre els més de 130 participants, estaven dos noms que han donat moltes alegries al món del motor espanyol. Antonio García i Fernando Alonso. Van prendre camins molt diferents. Antonio es va centrar en la resistència i s’ha convertit en un dels millors. Fernando es va decantar per la F1.

Gairebé 20 anys després, els dos pilots participaran en l’edició d’aquest any de les 24 hores de Daytona. Tant de temps ha passat que a més d’un se li oblidava que Fernando ja havia participat en una competició de resistència de 24 hores. Ho destapava el periodista expert en motor Pedro Fermín Flores, qui va estar present aquell cap de setmana.

Tant l’Antonio com  el Fernando van compartir equip. Van conduir un Hyundai de 114 CV de potència, molt per sota d’altres cotxes com el Cívic que arribava als 200CV. Els dos espanyols es van classificar en el quinzè lloc pero la pluja els va fer una mala jugada a la cursa de diumenge. Es van quedar enganxats i van perdre 8 voltes respecte als seus rivals, a l’espera que una grua els treiés del problema.

Malgrat això, i tal com relata el Pedro, els dos pilots van treure tot el seu talent per iniciar la remuntada. Tot i el terreny perdut, van acabar sisens a la general i tercers de la categoria M10. Alonso fins i tot va realitzar la volta ràpida de la carrera en el seu torn de matinada.

Eren els inicis del que estava per venir. Ara Fernando s’embarca en una nova aventura en el món de la resistència, amb dos pilots joves com Norris i Hanson. Tenen la mateixa edat que quan Alonso va disputar les seves primeres 24 hores. El temps dirà si arriben al nivell de l’espanyol.