Durant el cap de setmana FormulaRapida.net va tenir l’oportunitat d’entrevistar al vigent campió de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup just instants després de coronar-se al Circuit de Barcelona-Catalunya. Aquestes són les seves valoracions de la temporada i les expectatives del futur a curt termini per al pilot franco-argentí.


Minuts després d’acabar una llarga i accidentada segona cursa de la Fórmula Renault 2.0 Eurocup, Sacha Fenestraz es va proclamar campió de la categoria per davant del britànic Will Palmer. Un cop acabada la cerimònia de podi i la roda de premsa, els corresponsals de FormulaRapida.net al Circuit de Barcelona-Catalunya durant aquest passat cap de setmana van poder entrevistar el vigent campió.

En paraules exclusives recollides pel director del web, Arnau Viñals, el pilot franco-argentí es va mostrar molt feliç i satisfet després d’aconseguir aquesta gran gesta. “Realment no ho puc creure. Vam començar l’any bastant més complicat de com el vam acabar. Tinc molt a agrair a l’equip perquè sense ells no seria aquí. Crec que vam fer un gran any i mereixíem aquest campionat”, va afirmar en primera instància Fenestraz a preguntar-li sobre les seves sensacions després d’aquesta victòria.

Fenestraz va tenir un inici d’any bastant discret, ja que sense cap victòria i una retirada a Silverstone, el pilot de Josef Kaufmann Racing va arribar a estar a més d’una cursa de distància respecte als punts dels líders de la general. A partir de maig a Mònaco les victòries van començar a arribar i això “crec que sí em va donar més confiança, ja que és millor ser-hi davant que no estar últim”, va dir Sacha.

“Estàvem a 37 punts [de Palmer i Shwartzman], el que és molt, llavors com vaig dir a principi d’any l’objectiu era tractar de marcar els màxims punts possibles encara que no hagi victòries, i ser-hi entre els tres o cinc primers”, afirmava Fenestraz fent memòria dels primers mesos de campionat. Tot i això, “a poc a poc vam anar avançant mentre els altres van cometre errors i jo no vaig cometre tants”, prosseguia el franc-argentí, concloent que “vam tenir molt pocs abandonaments aquest any així que crec que realment va ser un bon any”.

El vigent campió del Eurocup correrà del 16 al 19 de novembre el famós Gran Premi de Macau, una prova amb monoplaces de Fórmula 3 que es disputa anualment a Àsia sense estar dins de cap calendari de categories inferiors. Davant d’aquest nou repte, Fenestraz es mostra força optimista, ja que “ens anem a preparar millor i així intentar per què no estar entre els 10-15 primers, el que ja seria genial. Serà una bona experiència, és mític córrer a Macau”, va afirmar.

Continuant amb Macau, el franco-argentí va donar alguns detalls sobre aquesta propera cita que té marcada en el seu calendari per posar punt i final a l’any 2017. “Tothom sap que m’agraden molt els circuits urbans. Macau és un altre món, és completament diferent, una versió del que seria Pau però molt més llarga i complicada, amb un cotxe més ràpid”, apuntava Sacha sobre la prova asiàtica.

Posant punt i final a l’entrevista, se li va voler preguntar per el seu següent pas de cara a l’any 2018. Després del recent anunci del seu ingrés a l’Acadèmia de Joves pilots de Renault, el campió estudia dues possibilitats de cara a l’any que ve, encara que es mostra més partidari d’arribar a una d’elles. “Renault no crec que vagi a influir, jo prendré la meva decisió, perquè crec que és el millor per a mi. Estem entre la GP3 i la F3, però veuré que és el millor per a mi, tot i que si que estic més aviat del costat de la F3, si no m’equivoco”, concloïa Fenestraz.