El pilot de SKY Racing Team VR46 partirà des de la pole position, acompanyat en primera línia pel seu company d’equip Andrea Migno.


La sessió d’entrenaments classificatoris del Gran Premi TIM d’Itàlia de Moto3 s’ha celebrat aquesta tarda al circuit de Mugello, deixant a Romano Fenati (SKY Racing Team VR46) en pole position per a la cursa de diumenge amb un temps de 1’57.289.

Al costat del pilot italià estaran en primera línia de graella seu propi company d’equip Andrea Migno i Khairul Idham Pawi (Honda Team Àsia), mentre que la segona estarà ocupada per l’actual líder del campionat Brad Binder (Red Bull KTM Ajo), l’espanyol Jorge Navarro (Estrella Galicia 0,0) i Enea Bastianini (Gresini Racing Moto3).

En tercera línia de graella estaran Nicolò Bulega (SKY Racing Team VR46), Francesco Bagnaia (Aspar Mahindra Team Moto3) -la seva millor volta l’havia situat segon, però aquesta li era anul·lada per Direcció de Carrera per sobrepassar els límits de la pista- i Arón Canet (Estrella Galicia 0,0). Completant la quarta estaran Joan Mir (Leopard Racing), Hiroki Ono (Honda Team Àsia) i Fabio di Giannantonio (Gresini Racing Moto3).

La sessió se celebrava en condicions de sec, sense núvols al cel i temperatures de 25’5ºC en ambient i de 42’5ºC sobre l’asfalt. El millor temps després de la FP3 havia correspost a Antonelli amb un registre de 1’57.789.

Quan encara quedaven més de 30 minuts de la QP, Bastianini liderava la llista de temps amb un registre de 1’58.440. Fenati seria el següent líder amb 1’57.794. A 15 minuts del final, aquest rebaixava la seva marca a 1’57.770.

Uns moments abans Antonelli era víctima d’una caiguda lleu en el revolt 15 que tenia desastroses conseqüències per a la seva moto, que rebia un fort cop en la forquilla i el xassís en impactar de front a gran velocitat contra el protector lateral de la pista.

A penes deu minuts del final, Fenati seguia primer amb Binder segon i Migno a poc més de mig segon. Llavors tots els pilots tornaven a pista per cremar l’últim cartutx del dia. Així les coses, Fenati baixava fins 1’57.289 i el seu temps quedaria com el definitiu, seguit per Migno i Pawi.

Entre la resta dels pilots espanyols, Jorge Martín (Aspar Mahindra Team Moto3) finalitzava quinzè, Gabriel Rodrigo (RBA Racing Team) 21è, Juanfran Guevara (RBA Racing Team) 26è i María Herrera (MH6 Team) 29ª.

La sessió d’entrenaments lliures warm up per als pilots de Moto3 començarà diumenge a les 08:40 hora local.

MotoGP.com