Romano Fenati guanya per primera vegada des del seu retorn a Moto3. L’italià ha dominat una carrera disputada en condicions complicades i ha pogut vèncer al seu company Arbolino i a McPhee.

La cursa va ser declarada en mullat tot i que ja hi havia un carril sec clarament format i tots els pilots van sortir amb slicks . La cursa va arrencar amb John McPhee en Pole després de les sancions, però el britànic va perdre places a la sortida davant els companys del Snipers Team. Romano Fenati era primer amb Tony Arbolino segon.

Fenati es va anar llarg al revolt 4 i va perdre dues places. No obstant això, l’italià va poder reenganxar-se a l’estela de McPhee. Els tres primers no van trigar a obrir un forat important amb el quart, que era el segon de la general Lorenzo Dalla Porta. En aquest grup perseguidor es trobava també l’altra moto del Leopard, la de Marcos Ramírez; així com Makar Yurchenko i Celestino Vietti.

Fenati va tornar al capdavant de cursa en la volta 5. En aquest mateix gir, Tatsuki Suzuki es va convertir en la primera baixa de la cursa i tant Ramírez com Yurchenko van superar un Dalla Porta que queia a la sisena plaça. La pista estava molt delicada i no estava sent la típica carrera de Moto3 . Arbolino i Fenati seguien intercanviant-se el liderat mentre McPhee patia per mantenir el ritme dels dos pilots de l’Snipers.

Per darrere, els companys del Leopard es disputaven la quarta plaça. Jaume Masià i Vietti van arribar a la lluita , que ja era entre cinc pilots. El tercer grup el liderava Aron Canet, que ocupava la novena posició. Raul Fernández va caure i, poques voltes després, Sergio García també.

Mentrestant, en el segon grup, Vietti i Masià no van trigar a posar-se quart i cinquè respectivament. Al capdavant, Fenati obria una distància de més de mig segon sobre Arbolino mentre aquest perdia el segon lloc en favor de McPhee. Per darrere, Can Öncu va anar a terra en tocar-se amb Stefano Nepa i, després d’aixecar la moto i continuar, es va tornar a caure.

Gràcies a encadenar voltes ràpides consecutives, Vietti i Masià es van allunyar dels pilots del Leopard. Tots dos rodaven també més ràpid que el grup capdavanter, tot i que la distància era encara gran. Fenati, per la seva banda, ja tenia més de dos segons amb McPhee i Arbolino.

A tres voltes del final, Vietti ja havia reduït l’avantatge amb McPhee a menys d’un segon. Tant ell com Masià van arribar a la lluita pel podi. Els companys del Leopard ja s’havien quedat enrere, amb Ramírez per davant de Dalla Porta. Fenati també tenia el seu liderat fora de perill.

Masià va caure en la penúltima volta quan ja havia avançat a Vietti. El de l’Sky va superar McPhee per posar-se tercer, però l’escocès l’hi va tornar sobre la línia de meta en passar 15 mil·lèsimes abans que Vietti.

Així, Fenati era el guanyador de la cursa. L’italià ha sabut imprimir un ritme més ràpid que el d’Arbolino i McPhee en la segona meitat de cursa i ningú l’ha pogut disputar la victòria. Arbolino acaba segon i completa un merescut doblet per al Snipers Team. McPhee ha acabat tercer in extremis per davant de Vietti. Completen el Top 10 Ramírez, Dalla Porta, Yurchenko, Jakub Kornfeil, Niccolò Antonelli i Canet. La setena posició del kazakh és el millor resultat de la seva trajectòria.

De nou, la situació a la general canvia: Dalla Porta es posa líder del mundial amb 155 punts , tan sols un punt per davant de Canet. Arbolino puja a la tercera plaça del mundial amb 113 punts. La propera cita del mundial de Moto3 es dipsutará d’aquí dues setmanes al circuit de Silverstone, seu del GP del Regne Unit.