Felipe Drugovich ha estat el primer pilot en formar part del programa de desenvolupament de l’equip Aston Martin.

El brasilé ha signat un contracte amb el próxim equip de Fernando Alonso. Això, ha inaugurat la academia de Aston Martin per a joves.

Aquest doble anunci ha arribat en un moment molt important pel brasiler. Ell s’acaba de convertir en el nou guanyador de la Fórmula 2. Això encara i faltant una cita pel final de la temporada. Malgrat això, el jove pilot no tenia cap opció de pujar a la Fórmula 1 de cara a 2023. Com tampoc de continuar a la Fórmula 2.

Abans que aquest anunci sortís a la llum, ja s’escoltaven rumors pel paddock. Aquests, relacionaven a Drugovich amb l’equip de Lawerence Stroll. Dits rumors encara van cobrar més força després de veure’l entrar al garatge d’Aston Martin en meitat d’una bandera vermella durant una cursa de F2.

Finalment, aquest dilluns es feia oficial la notícia. El brasiler no podia estar més content d’haver aconseguit un contracte que el manté lligat a la Fórmula 1.

FELIPE DRUGOVICH

Convertir-me en membre del programa de desenvolupament de pilots d’AMF1 és una oportunitat fantàstica per a mi i se suma al que ha estat una temporada 2022 extremadament agradable i reeixida. Guanyar en la Fórmula 2 s’ha considerat durant molt de temps com la millor plataforma de llançament possible per a una carrera en la Fórmula 1 i veig que el meu paper en AMF1 em brinda totes les eines per a fer el següent pas crucial

A més, Drugovich afirmava que el seu objectiu principal passa per treballar ben a prop d’un equip de Fórmula 1. Amb la finalitat d’aprendre tot el possible i arribar a tenir un lloc fix en un futur pròxim.

“Per a mi, 2023 serà una corba d’aprenentatge. Treballaré amb l’equip de Fórmula 1, però el meu objectiu principal és aprendre i desenvolupar-me com a pilot. Espero que això em doni l’oportunitat de competir en la Fórmula 1 en el futur”

LAWRENCE STROLL

Per altra banda, Lawrence Stroll ha parlat també, de l’arribada de Felipe Drugovich a l’equip. A més ha explicat que el brasiler ja estava al punt de mira des de principi de temporada.

“Hem observat i admirat el camí de Felipe cap a l’èxit en la Fórmula 2 enguany, i el nostre objectiu és brindar-li totes les habilitats i l’experiència necessàries perquè pugui fer el següent pas en la seva carrera. En la plenitud del temps, seria la validació definitiva si es convertís en un pilot de Fórmula 1, unint-se al gran panteó de pilots de carreres brasilers com Emerson Fittipaldi i Ayrton Senna”, finalitzava el cap d’Aston Martin F1 Team.