Felipe Drugovich ha complert tots els requisits per obtenir la seva superllicència després de recórrer més de 300 quilòmetres a Silverstone

El pilot brasiler debutarà en una sessió de Fórmula 1 amb Aston Martin al Gran Premi d’Abu Dhabi, l’última cursa d’aquesta temporada. Drugovich participarà en la primera sessió d’entrenaments lliures, tal com ha confirmat l’equip britànic.

Aston Martin va confirmar fa unes setmanes que el jove de 22 anys serà el pilot reserva i pilot de proves de l’equip a partir de 2023. L’anunci ha estat recent, per tant, no s’esperava que l’escuderia britànica li donés aquesta oportunitat tan ràpidament. A més, també participarà en el test de joves pilots de final de temporada.

Per obtenir la seva superllicència, element fonamental, va conduir aproximadament 300 quilòmetres l’AMR21 al circuit de Silverstone. Gràcies a la realització d’aquestes proves, va aconseguir la superllicència, que li permetrà substituir al canadenc Lance Stroll durant els primers entrenaments lliures d’Abu Dhabi.

Drugovich has first Aston Martin F1 test at Silverstone – Motorsport Week
Copyright: Motorsport Week

Finalment, tan Drugovich com el cap de l’equip, Mike Krack, han comentat les seves impressions respecte a l’entrenament de Silverstone.

FELIPE DRUGOVICH

Vaig aprendre moltíssim. Vam poder fer tot el treball necessari. També he conduït bastants quilòmetres per a preparar-me per a Abu Dhabi”.

El clima va ser bastant complicat, però al final vam aconseguir donar força voltes amb els pneumàtics de sec. Així i tot, els pneumàtics de pluja van haver d’entrar al final del dia. Les prestacions del cotxe són realment impressionants. Canvia tan suaument. També pots portar molta adherència en les corbes. Ho he gaudit molt. Va ser la meva primera oportunitat de treballar amb l’equip a la pista. El meu gran agraïment a tots els que ho han fet possible”.

MIKE KRACK

“Després d’unes poques voltes, ja tenia un bon ritme. Sempre és agradable veure a un jove donant les seves primeres voltes en un cotxe de F1. Felipe va aprofitar al màxim aquesta oportunitat. És un pilot molt intel·ligent. Va treballar bé amb els enginyers i va impressionar amb la seva professionalitat, el seu rendiment i els seus comentaris”.