L’equip Powered by JG – Motos Chesca #87 es va endur la victòria en el nou circuit permanent de Can Moncau, fent que Oriol Mena es converteixi en el pilot amb més victòries de la història de les 24 hores de la Vall del Tenes amb un total de 6 (2013, 2014, 2015, 2016, 2018, 2021).

Les 24 hores Internacionals en Resistència en Ciclomotors han tornat i amb gran èxit a la escena del món del motor català. Després de no poder celebrar la prova el 2020 degut a la pandèmia mundial, el Grup 24 hores ha fet una feina excepcional per tornar a preparar l’esdeveniment amb totes les garanties i protocols de seguretat.

Un circuit nou i una acollida absoluta. Després d’anys buscant un emplaçament nou per competir-hi, les 24 hores tenen una casa nova, el circuit permanent de Can Moncau, un circuit ratoner i sense rectes d’asfalt, amb revolts molt tècnics que han deixat una gran lluita per la victòria i han deixat, sobretot, una gran acollida entre els espectadors que van omplir de gom a gom l’espai assignat per a ells.

FormulaRapida.net també va col·laborar en la prova, realitzant la producció i realització de la cursa per You Tube, juntament amb el patrocini al dorsal #37, el Team La Vinya.

Pel que fa a la cursa, l’equip francès, MMR Parts amb el dorsal #8 va causar sensació. Liderats per Romain Pape, campió francès de motocròs, els francesos es van fer amb la pole position amb un temps rècord.

Romain Pape que compartia equip amb el dakaria Xavier Flick, van realitzar una molt bona sortida i es van escapar durant les primeres hores de cursa, mentre que en segona posició, el dorsal #87, l’equip Powered by JG – Motos Chesca liderat per el també dakarià, Oriol Mena, feia una mala sortida i quedaven fins la última posició.

La nit arribava i el MMR Parts mantenia el liderat seguit del dorsal #10, el RRB Racing liderat per el valencià i també dakarià Tosha Schareina, campió de l’edició de 2019. L’equip d’en Tosha Schareina de seguida retallaria distàncies amb el dorsal #8, mentre el dorsal #87 remuntava fins la tercera posició gràcies al relleu de Francesc Mataró.

A la quarta hora de cursa i gràcies a un gran ritme protagonitzat per Victor Alonso, el RRB Racing #10 superava l’MMR Parts per el liderat de la cursa.

Però la nit va ser molt llarga, i la va patir el MMR Parts #8 que es veia superat per el Powered by JG – Motos Chesca #87 durant la matinada.

Els del dorsal #87 seguirien remuntant durant el matí i aconseguirien prendre el liderat de la cursa mentre el RRB Racing #10 es veia superat també per el MMR Parts #8.

Finalment, el Powered by JG – Motos Chesca #87 aconseguiria la victòria, la primera d’Albert Arjonilla, Francesc Mataró i Adrià Sánchez, i la sisena per Oriol Mena que es converteix en el pilot amb més victòries en aquesta única prova. Normal que molts l’anomenin com “l’home 24 hores”.

La lluita per la segona posició no va estar lliure de polèmica. A falta de 30 minuts, Victor Alonso amb el dorsal #10 va superar a Xavier Flick, dorsal #8 per la segona posició.

Tancaven els cinc primers llocs el Marotta Racing #9 dels germans Casany, Andreu Millan i l’italià Kevin Bertazzoni, amb el cinquè lloc per un sorprenent Servi Moto Kronos #66 liderats per Enric Vendrell, Oriol Segú, Àngel Perales i Borja Serra.

En sisè lloc i amb la volta més ràpida de la cursa i de l’història del Circuit de Can Moncau, va finalitzar l’Ausió-GCR amb Bosch-Tomás-Tomás-Munar, amb un temps de 2:13.61.

L’equip Motorottobcn va vèncer en al categoria Grup 2. El GMS #69 ho va fer a la categoria Promocup 2T. En categoria mixte, triomf per l’equip ZumZum #27 de Laia Manté i Humi Palau. A Internacional, clar triomf del MMR Parts #8. A S20, el GCR & AUtoTaller9 Team liderats per el dos vegades campió d’Espanya d’Enduro, Yago Domínguez, juntament amb Jan Olivera, Pau Pera i Gerard Pera. A MX40 victòria clara per el Zona Motor Ametlla Parc #6 de Albert Esteban, Jordi Rodés, Oscar Gonzalez i Santi Bertran.

A categoria Vall del Tenes, l’Autoescola Granollers #2, qui va ser el primer equip en sortir inaugurar la pista de can Moncau, van complir amb el seu rol de preferit amb la victòria per davant del Team La Vinya #37. L’equip local, patrocinat per FormulaRapida.net va assolir per primer cop el top10 en aquesta cursa amb Aleix Garriga, Sergi Gual, Albert Vidal i Marc Martínez.

La XLII edició de les 24 hores Internacionals en Resistència en Ciclomotors de la Vall del Tenes tornaran del 2 al 4 de Setembre de 2022 amb més pilots de Dakar, enduro, motocròs i amateurs que donen peu a aquesta cursa única al món.