Dia de bogeria a Còrsega, i és que les fortes pluges torrencials que assolen l’illa francesa han provocat fins a la cancel·lació d’un dels tres trams del dia. Això, ho ha pogut aprofitar Elfyn Evans per liderar al final de la jornada per davant de Kevin Abbring i Jari-Matti Latvala. Tots ells beneficiats per la punxada d’Ogier i Kubica.


El gal·lès ha estat el més ràpid a l’últim tram del dia amb el seu Ford Fiesta RS WRC i ha saltat de la sisena a la primera plaça. Ara compta amb 18.7 segons d’avantatge sobre una altra de les sorpreses del dia, Kevin Abbring, amb Jari-Matti Latvala completant el top 3 a 4.2 segons del pilot holandès.

Després de més de 24 hores de fortes pluges, la major part de Còrsega ha quedat negada. Els rius s’han desbordat i forts corrents d’aigua han sorgit de les muntanyes després que un ‘medicane’, un inusual fenomen meteorològic semblant a una tempesta tropical, hagi assotat l’illa mediterrània.

El dia ha arrencat a Ajaccio i s’ha dirigit al nord fins Corote per disputar els primers trams de l’onzena cita del Campionat del Món de Ral·lis de la FIA. Però el clima ha empitjorat, i el segon tram de 43.69 quilòmetres ha estat cancel·lat a causa dels enderrocs que havien a les seves revirades carreteres.

El tercer i últim tram s’ha pogut celebrar, tot i que amb unes condicions terribles. Els pilots han hagut de fer front a aigua, fang, roques i una infinitat de perills on sobreviure era un assoliment.

Evans ha estat el que millor s’ha adaptat a això i ha acabat el dia líder, la primera vegada que acaba una jornada del WRC al capdavant, i ha volgut agrair als seus ouvreurs: el seu pare i excampió britànic, Gwyndaf, i el Campió del Món de 2003, Phil Mills, que han proporcionat unes dades claus perquè Evans hagi pogut atacar amb seguretat.

“Estic una mica sorprès”, ha admès. “La primera especial ha estat difícil, però no per les condicions, ja que s’havia assecat molt. A l’últim tram tenia un bon ritme, però quan hi ha tanta aigua, grava i brutícia et concentres en mantenirte a la carretera, en lloc d’atacar”.

Abbring està disputant la seva segona prova d’asfalt amb un World Rally Car. El jove holandès ha marcat el segon millor temps a l’última especial i ha escalat fins a la segona plaça amb el seu Hyundai i20.

Latvala ha adoptat la política de no assumir riscos i ha superat per 15.9 segons amb el seu Volkswagen Polo R WRC al Citroën de Mads Ostberg. El noruec no ha notat molèsties per la lesió a les costelles que el va deixar fora de la prova anterior, celebrada a Austràlia.

Robert Kubica ha compartit el liderat amb Sébastien Ogier després de la primera especial, tot i no trobar-se satisfet amb els reglatges del seu Festa RS. Però el polonès ha caigut després al cinquè lloc, situant-se a 1.5 segons de Ostberg i amb 2.8 segons de marge sobre Stéphane Sarrazin, guanyador anteriorment a Còrsega.

Andreas Mikkelsen ha acabat setè després de lluitar amb els frens del seu cotxe. Kris Meeke, Bryan Bouffier i Sébastien Ogier han completat la classificació. El francès ha cedit posicions en haver de reparar una punxada darrere esquerre en el tram 3, després d’haver mostrat un ritme impressionant a l’inici de l’especial.

Dani Sordo ha perdut dos minuts després de colpejar una pedra i punxar. Però li ha antat al seu company a l’equip Hyundai, Thierry Neuville. El belga ha colpejat un pont a 1,2 quilòmetres de la sortida de la primera especial, i s’ha hagut de retirar al trencar la suspensió del darrere dreta.

Després de passar la nit a Bastia, els corredors s’enfrontaran demà a tres trams i 128,58 quilòmetres cronometrats. L’especial cancel·lada a la primera etapa inaugurarà l’acció. El tercer tram de divendres es repetirà a continuació, abans de disputar-se la primera passada per un tram monstruós de 48,46 quilòmetres, el més llarg de tot el ral·li.

Nota de Premsa de WRC.com