La pilot espanyola competirà aquest cap de setmana en el Circuit de Barcelona-Catalunya, escenari de la primera cita de la temporada d’aquest certamen de resistència que comparteix cartell amb les European Le Mans Series

En el test previ celebrat el dimarts a la pista catalana, García va poder rodar per primera vegada amb el prototip del seu nou equip amb el qual va obtenir bones sensacions.

Al volant d’un Ligier JS P320 LMP3 de l’escuderia britànica 360 Racing, la pilot de L’Ametlla del Vallès compartirà volant amb el també britànic Mark Richards, amb el qual espera collir bons resultats aquesta campanya.

Tot a punt per al debut de Belén García en la qual serà la seva primera temporada completa a la Michelin Le Mans Cup, que arrencarà aquest cap de setmana al Circuit de Barcelona-Catalunya.

La talentosa pilot catalana ha pogut preparar aquesta primera cita de la campanya amb un test col·lectiu del certamen que es va celebrar en la jornada del dimarts en la mateixa pista de Montmeló. Va ser un dia molt positiu per a García, que va poder rodar i familiaritzar-se amb el prototip –del mateix tipus amb el qual va disputar les Asian Le Mans Series al febrer– i el seu nou equip abans de la prova d’aquesta finalitat de setmana. García va poder realitzar 48 girs al traçat i va establir el quart millor crono (1.37.032) de la sessió, a 0,677 segons del més ràpid, el britànic Scott Andrews (United Autosports).

“El test va ser molt bé, vaig poder fer moltes voltes amb el cotxe perquè el meu company d’equip no va poder assistir, i la veritat és que em va servir moltíssim per a agafar el feeling. Vaig acabar amb sensacions molt positives i a més vaig marcar cronos competitius al matí i a la tarda, malgrat que amb tant de trànsit a pista era complicat completar voltes netes”, explica Belén García.

Malgrat aquesta bona presa de contacte inicial, García és prudent de cara a la primera de les sis cites de la temporada de la Michelin Le Mans Cup. “No sabem com de real va ser el test. Fins que no comencem els entrenaments oficials i vegem el nivell de tots els pilots, no tindrem res assegurat. Així i tot, sempre és important tenir bones sensacions i, sobretot, començar en un circuit que coneixes a la perfecció”, comenta la pilot recolzada pel RACC.

Córrer a casa, davant els seus familiars i amics, és una cosa que valora molt positivament Belén García: “Poques vegades pots córrer en un traçat en el qual vius a tan sols 15 minuts. Sens dubte, serà un cap de setmana especial; començo un nou repte en un campionat amb grans circuits que ja conec, a diferència del meu pas per les Asian Le Mans Sèries. Això m’ajudarà a ser més competitiva. És un bon punt de partida per a millorar i rendir al màxim nivell”.

Encara que no vol parlar d’un resultat concret com a objectiu, la barcelonina es mostra decidida a llaurar-se el seu camí en el món de la resistència, disciplina en la qual va debutar la passada temporada: “Cal anar pas a pas. Després de Montmeló podrem definir un objectiu d’una forma més realista, però estic confiada; espero bons resultats i continuar treballant per a conèixer millor tots els secrets d’aquesta especialitat que tant m’agrada”, afegeix l’espanyola.

El meeting barceloní es posarà en marxa aquest divendres amb la celebració de dos entrenaments lliures. El dissabte es disputarà la sessió de classificació i la carrera de 110 minuts de durada (de 17.30 a 19.20, hora local). Això donarà inici a la sortida de la Michelin Le Mans Cup 2023.