El pilot suec de Koiranen GP es va adjudicar la primera victòria còmodament del cap de setmana en Monza enfront d’un Zamparelli que va plantar cara massa tard en una carrera amb molta acció. El líder del mundial Lynn va finalitzar sext i el seu mas immediat perseguidor Stanaway nové.

Eriksson partia des de la pole seguit per Zamparelli. S’apagava el semàfor i ambdós mantenien les posicions després de l’embut de la primera chicane encara que diverses unitats del gran grup no podien evitar botar-se-la i en la primera Lesmo es produïa el primer contacte de la carrera contacte entre Varhaug i Stoneman que se saldava amb l’abandó del pilot noruec i no seria l’ultime ja que en la primera chicane en la volta 2 es produïa una col·lisió entre Urrutia i Ghiotto que provocava que Balthasar i Fontana col·lidiren, a conseqüència dels danys els pilots implicats acabarien retirant-se encara que aguantaren unes voltes en el cas de Fontana, els danys eren irreparables.

Cullen patia una eixida en Àscari que també li obligava a retirar-se a causa dels danys que s’havien producio en el seu Marussia.

Per la part de dalt s’investigava a Visoiu per avançar a Kirchhofer davall la bandera groga i més tard li van castigar amb un drive thru que va complir.

El cap seguia igual i per darrere el líder del campionat Lynn lluitava per pujar posicions ja que partia des del sext lloc encara que finalment conservaria eixe mateix lloc encara que no era roín considerant que Stanaway acabaria nové. En el gran grup Niederhausen se n’anava llarg en la primera corba reincorporant-se a pista per darrere de Mardenborough.

En les últimes voltes Zamparelli li retalle la distància a Eriksson encara que finalment al pilot anglés li van faltar voltes per a avançar al suec. Victòria còmoda per al pilot de Koiranen, segon Zamparelli i ocupant la tercera posició del podi Kirchhofer que va recuperar la segona posició que li havien arrabassat il·legalment.