Marcus Ericsson ha compartit les seves primeres sensacions després de rodar amb el monoplaça de Schmidt Peterson Motorsports en el qual ha sentit que ha hagut de fer més feina com a pilot que en un Fórmula 1.

El pilot suec va finalitzar la seva etapa a Fórmula 1 després del Gran Premi d’Abu Dhabi el passat mes i ja s’ha posat a fer feina preparant el seu debut pel 2019 amb SPM, amb motor Honda, al costat de James Hinchcliffe.

El primer dia va estar observant als cotxes de Penske abans de de provar el seu, i ja va poder comprovar la diferència entre els dos mons, Fórmula 1 i IndyCar, sent la Fórmula 1 més perfecta per la seva tecnologia.

Per Ericsson, conduir l’IndyCar va ser tornar als seus orígens del automobilisme i va encendre la seva passió pel motor de nou. No va indagar molt en el Fórmula 1, però va dir que li resultava més artificial amb tots els avenços que han tingut en els cotxes.

Com a pilot, has de treballar al volant molt més. La F1 sempre comença des de la perfecció, aquí has ​​de negociar amb el cotxe que tens i després perfeccionar-lo. Has de treballar més com a pilot. És la diferència més gran. Mai abans havia vist aquests cotxes en viu. Va ser bo veure els altres pilots [referint-se a Penske] en pista. El cotxe sembla bo. He vist molts vídeos per preparar-me per això. Estar avui aquí i veure a Penske ha estat perfecte per a mi “.

El pilot suec també va afegir: “Això m’ha tornat el sentiment de perquè em vaig enamorar d’aquest esport. La Fórmula 1 sempre serà la Fórmula 1 però de vegades és una mica artificial en molts sentits. Sempre tens aquests llocs perfectes però això no és córrer. Això m’ha portat de nou a la passió per córrer.

Havent competit en F1 per molt temps, Ericsson creu que aquesta experiència complementarà al ja professional equip que disposa SPM en els propers anys. “Sento que puc aportar coses des de la meva experiència en F1 per moure l’equip cap endavant però també penso que l’equip està en un alt nivell. Estic impressionat amb la forma en què treballen i la preparació que tenen previ a un test. Realment és impressionant.”

L’equip es van impressionar amb Ericsson després dels seus primers test, tot i que admeten que necessita més temps d’adaptació després del canvi que suposa estar en l’alta tecnologia de F1, ja que el IndyCar exigeix ​​més del pilot, tal i com ha declarat Ericsson.

“Estic totalment impressionat amb el seu rendiment en aquest test”, va dir Taylor Kiel, encarregat general de SPM. “És realment difícil per a un pilot anar a un test i no estar pendent del temps per volta, només entrar al cotxe, entendre’l, realment pren un temps a fer-se amb tots els detalls. Com entres al pit-lane, que fas quan estàs dins i que fas al sortir-ne, aquestes coses hem de preguntar-les quan ha estat en pista, però ha respost molt ràpidament”

“Pot semblar similar a un F1 però és un animal diferent. No hi ha direcció assistida, tens menys càrrega aerodinàmica i la frenada és més complicada en un IndyCar. Hi ha moltes coses a les quals s’ha d’acostumar i està treballant des d’avui per a això. La corba d’aprenentatge serà dura però està mentalment preparat per atacar-la des de ja.”

El programa d’aprenentatge continuarà, amb un nou test al gener per preparar la seva primera cursa al març. El major repte serà aprendre com es comporta un cotxe en ovals i rendir bé en la seva primera Indy500.