HOCKENHEIM | L’enviada especial de FormulaRapida.net al circuit alemany de Hockenheim per cobrir les GP3 Series, Nina Rochette, ha pogut entrevistar en exclusiva a la jove pilot colombiana Tatiana Calderón, qui ens ha explicat els seus objectius per aquest cap de setmana i ha fet un balanç de la temporada.


La jove pilot de Colòmbia, Tatiana Calderón, ha estat parlant amb Fórmula Ràpida sobre diferents temes, principalment sobre les seves sensacions i objectius fixats per aquest cap de setmana al circuit de Hockenheim, on es disputa la cinquena ronda de les GP3 Series. A més a més, hem fet un balanç d’aquest pas important de la Tatiana a la GP3, després de no ésser admesa a la Fórmula 3 a principis d’any. Aquesta és l’exclusiva entrevista que Nina Rochette ha fet a la d’Arden International.

NR: Som en un circuit que coneixes molt bé i on has competit força vegades. ¿T’agrada el circuit de Hockenheim?

TC: Sí, amb la Fórmula 3 quasi sempre veníem aquí, pel que és un circuit que conec molt bé. És tècnic en alguns revolts ràpids, però també en d’altres de lents. En gaudeixo molt, del circuit. A més a més, dóna força oportunitats d’avançament, així que tant de bo aquesta setmana poguem sumar els primers punts de l’any.

NR: Penses que la teva experiència en aquest circuit t’ajudarà aquest cap de setmana?

TC: Sens dubte; conèixer el circuit sempre és de gran ajuda. A més a més, amb la única sessió de lliures de la GP3 rodem molt poc, així que espero que l’experiència guanyada en anys anteriors em sigui molt útil aquest cap de setmana.

NR: Estàs competint amb Arden International. ¿Per què vas escollir aquest equip pel teu primer any a la GP3?

TC: Crec que Arden és un equip que ha tingut molt bons anys a la GP3, la temporada passada va fer un molt bon any amb l’Emil Bernstroff. A Arden hi ha l’enginyer amb qui vaig treballar l’any 2014 a la Fórmula 3, amb qui ens vam entendre molt bé. Crec que el més difícil és trobar aquesta comunicació amb el teu enginyer, i aquí ja la tenia, així que estic molt contenta d’ésser a Arden. Han guanyat el campionat en anys anteriors i crec que a poc a poc anirem millorant fins arribar als punts aquest any.

NR: Has tingut un principi de temporada força complicat. Pensaves que seria tan difícil abans de la primera cursa a Barcelona?

TC: La veritat és que els tests em van anar molt bé, potser vaig pensar que podria estar més endavant aquest inici de temporada, però és un campionat amb un nivell molt alt. Quasi tota la graella està en un segon, així que els petits detalls són els que causen grans diferèncias, i tot i que sigui dur ho acabes acceptant perquè ets molt a prop. El cap de setmana que ho poguem posar tot junt crec que podrem estar al davant.

NR: L’any passat vas ser una de les pilots més experimentades de la Fórmula 3. Pensaves quedar-t’hi un any més però el canvi de reglament t’ho va impedir. Què en penses sobre això?

TC: Crec que la Fórmula 3 és un dels campionats de referència i on n’aprens moltíssim a mesura que passes més temps sobre la pista. Sí que ens va limitar aquesta part de la reglamentació de màxim tres anys a la categoria, però també crec que jo necessitava un canvi de cotxe a més potència a l’estil GP3. A més a més, tal vegada també necessitava una nova experiència, i per això vam decidir passar a la GP3 i deixar la Fórmula 3 a un costat.

NR: Ets l’única dona competint a la GP3, però d’altres com Carmen Jordà o Samin Gómez també ho van fer. Tens més pressió per ser la dona més exitosa de la GP3 o no et preocupes per això i t’enfoques en fer-ho millor que els homes?

TC: Sí, crec que el focus és en mi. Tinc la velocitat per ésser a dalt i la veritat és que no em fixo en què han fet d’altres. A més els nivells a la categoria varien cada any, així que és difícil fer una comparació real sobre això. Jo crec que estem aquí, a les portes dels punts, i quan aconseguim posar-ho tot junt ho farem molt bé. És en el que tracto de concentrar-me, en fer-ho tot bé.

NR: Seguint el fil, formes part de l’organització “Dare to be different“. Com d’important és per tu això?

TC: Crec que és una gran iniciativa per totes aquelles dones qui estan a l’automobilisme i d’altres camps. És una bona forma per poder donar-nos suport mutu i demanar ajuda. Crec que és una molt bona idea i m’encanta formar part d’aquesta comunitat. He conegut grans dones gràcies a això i estem totes donant-nos suport, tractant que més dones s’involucrin a l’automobilisme. Jo crec que no hi ha raons per les quals no puguin fer-ho bé.

NR: I ja per acabar, què podem desitjar-te en el teu futur?

TC: El meu objectiu i el meu somni és arribar a la Fórmula 1, així que daré el màxim perquè algun dia pugui ser en aquella graella. Tot i així sé que és molt difícil i que per això cal anar pas a pas. Aquest any m’agradaria acabar amb punts i després veurem quines són les portes que se’ns obren.