Yago Domínguez, pilot de motocross i enduro, s’ha proclamat aquest passat any Campió d’Espanya d’Enduro en la categoria Trofeu Nacional Júnior

Yago Domínguez, de Montornès del Vallès, que porta des dels sis anys competint, ens ha explicat els seus inicis en el món del motor, a més de la seva experiència durant la temporada i en el Campionat d’Espanya d’Enduro.

PREGUNTA: COM VAS COMENÇAR EN EL MÓN DEL MOTOR?

Yago Domínguez: La meva família sempre ha estat relacionada amb el món del motor. El meu pare corria enduro i sempre havia estat molt relacionat amb aquest món. Des de petit sempre he vist curses amb ells. Per tant, accedir a aquest món no ha estat complicat.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

YD: Vaig començar a conduir amb sis anys mitjançant un quad. Vaig començar a practicar en un circuit que estava a prop de casa meva, només per passar-m’ho bé. Uns anys més tard em van regalar la primera motocicleta i vaig començar a entrenar amb ella. A partir d’aquí, vaig participar en competicions més serioses i m’ho vaig començar a prendre més seriosament. Als nou anys vaig guanyar el primer Campionat de Catalunya, i d’aquesta manera vaig anar pujant de categoria.

P: COM DE DIFÍCIL VA SER COMPETIR EN TEMPS DE COVID-19?

YD: Va ser una etapa molt dura, complicada. L’esport no es vivia de la mateixa manera.

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

YD: No és gaire difícil de gestionar, però t’ho has de preparar correctament. Has de tenir molt mentalitzat si una cursa és d’enduro, de resistència… Pot arribar a ser complicat si tens una cursa darrere d’una altra. Per la resta, no hi ha problema.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

YD: No li dono gaires voltes. Em mentalitzo per no cometre errors i intentar assegurar, res més. L’important és tenir clar el que he de fer a la pista. Un cop això està clar, no fa falta pensar-hi més.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

YD: Sí, tenim una relació molt propera. He crescut al costat seu, per tant, estem molt units. A la pista sempre donem el màxim, però fora d’ella parlem molt entre nosaltres, ens coneixem molt bé.

P: I AMB L’EQUIP?

YD: Exactament igual. Som una família.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

YD: Tot el material, com per exemple les ulleres, l’he de tenir preparat. A més, dies previs a la cursa sempre em toca entrenar. A vegades, fins i tot el mateix dia que té lloc la competició.

P: ÉS DUR COMPAGINAR ELS ESTUDIS AMB LA TEVA PASSIÓ?

YD: Molt. Durant els primers anys d’escola era molt senzill compaginar-ho, però en aquests moments no és gens fàcil. Els estudis són molt exigents, i jo entreno cada dia per la tarda. A més, algunes classes coincideixen amb el Campionat d’Espanya i no hi puc assistir.

P: COM ES SENT SER EL CAMPIÓ D’ESPANYA D’ENDURO EN LA CATEGORIA TROFEU NACIONAL JUNIOR?

YD: Bàsicament, l’objectiu principal de l’any és aquest, s’entrena per aconseguir això. Per tant, estic molt feliç.

P: COM CALIFICARIES EL TEU ANY?

YD: Li posaria un 9. He après moltes coses i he millorat bastant, a part d’aconseguir tots els objectius.

P: JA ESTÀS PENSANT EN LA PROPERA TEMPORADA?

YD: Sí, tinc ganes de tornar a competir. Dintre de poc ja tenim el primer campionat de l’any, per tant, no tenim gaire temps de descans. 

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

YD: Vull continuar millorant, seguir evolucionant i gaudir de l’esport. El meu objectiu és poder dedicar-me al que més m’agrada.