Pau Conesa, un apassionat del motor, en concret de les motos, es va convertir en Campió d’Espanya d’Enduro l’any 2019

PREGUNTA: QUI ÉS PAU CONESA?

Pau Conesa: Pau Conesa és un pilot junior de Catalunya que va guanyar el Campionat d’Espanya d’Enduro l’any 2019. A partir d’aquí, vaig decidir competir només en el Campionat de Catalunya per culpa de lesions i alguns problemes amb la moto.

P: QUI ET VA INTRODUIR AL MÓN DEL MOTOR?

PC: El meu pare anava cada diumenge a esmorzar amb la moto, ho tenia com una afició. Al meu germà gran, Sergi Conesa, li van comprar una moto. En canvi, a mi, quan tenia cinc anys, uns amics em van regalar una. A partir d’aquell moment, sempre he estat connectat amb aquest esport.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

PC: Al principi és molt diferent, no vols competir, només aprendre i passar-t’ho bé.

P: COM DE DIFÍCIL VA SER LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA?

PC: Va ser un any completament diferent. No hi havia curses, i a més, no m’agradava fer esport a casa, preferia anar a córrer a la muntanya o entrenar amb la bici. Va ser una època dura. La sort és que quan van treure les restriccions, com jo visc en un poble petit, vaig poder anar a fer esport a la muntanya en un curt període de temps.

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT UN ANY?

PC: No, crec que tots els pilots ens mentalitzem respecte al que hem de fer cada setmana. A més, crec que l’enduro s’està acabant, hi ha molt poques curses, per tant, és més divertit competir en més competicions a la vegada.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

PC: Li dono moltes voltes. De fet, quasi perdo el Campionat d’Espanya per culpa d’això. Normalment, em poso molt nerviós abans de les curses, i això em perjudica, provocant algunes caigudes, i a més, no gaudeixo l’esport. Actualment, encara hi penso, però menys, intento no ser tan competitiu i gaudir de l’enduro.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

PC: Sí, et diria que gairebé amb tothom. A l’enduro hi ha un ambient increïble i ens ho passem tots molt bé.

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

PC: El meu germà. Tenim una relació molt bona. Competir junts i alhora ser rivals és el que més m’apassiona d’aquest esport.

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

PC: Les curses normalment son el diumenge. Llavors, a mi m’agrada descansar a partir de dimecres, i començar a preparar la moto i els recanvis de cara al cap de setmana. Els dissabtes, tots els pilots realitzem les especials. Després d’això, sempre intento descansar el màxim.

P: JUNTAMENT AMB EL TEU GERMÀ, VAS FINALITZAR EN SEGON LLOC EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RESISTÈNCIA EN RS JUNIOR. COM ÉS TREBALLAR AMB ELL?

PC: És el millor company que podria tenir en les curses de resistència. Tenim molta confiança, i això ens ajuda en la nostra comunicació.

P: COM QUALIFICARIES EL TEU ANY?

PC: Ha estat un any estrany, ja que he canviat de cilindrada. L’any passat competia amb una moto 125cc, i vaig començar la temporada amb una Gas Gas 250cc. No em vaig poder adaptar a la moto i a la meitat de la temporada vaig haver de tornar a canviar de cilindrada. No ha estat el meu any, li posaria una nota de 7. Hem aconseguit bons resultats però també de dolents.

P: JA ESTÀS PENSANT EN LA PROPERA TEMPORADA?

PC: Sí. De fet, aquest any vull arribar de la millor manera al Campionat de Catalunya i intentar fer un bon paper per estar al màxim pel Campionat d’Espanya del proper any.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SON ELS TEUS OBJECTIUS?

PC: M’agradaria seguir competint a nivell nacional, sempre amb un progrés positiu. Voldria ampliar el meu palmarès, però sempre respectant els estudis.