Sergi Conesa, molt unit al món de les motos des de ben petit, s’ha proclamat la passada temporada Campió de Catalunya de Ciclomotors

PREGUNTA: QUI ÉS SERGI CONESA?

Sergi Conesa: Des de ben petit soc un aficionat del món del motor, en part gràcies al meu pare, ja que ell tenia una moto. Sempre hi ha hagut motos al garatge de casa meva. A més, quan era petit m’agradava molt jugar amb l’scalextric. A dia d’avui, Sergi Conesa és un noi que competeix en el món de les motos, a part de treballar i estudiar.

P: QUI ET VA INTRODUIR AL MÓN DEL MOTOR?

SC: Quan vaig néixer, el meu pare va comprar la seva moto d’enduro. Llavors, des de ben petit he viscut l’enduro a casa. El meu pare mai havia competit, ho tenia com a afició. També tenia moto de carretera. Als set anys em van regalar la primera moto, i amb nou vaig començar a competir. 

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

SC: Vaig començar amb una 50cc, entrenant en uns circuits de terra del meu poble. Les curses també es feien al poble. Després d’algun temps, vaig comprar una Kawasaki 65cc. Amb ella ja vaig poder participar en algun Campionat de Catalunya. Quan tenia nou anys, vaig passar a una 85cc, i l’esport ja es va convertir en algo més seriós. En aquell moment, el meu germà, Pau Conesa, va començar a competir. Fins a aquell moment, va ser una afició per a mi. 

P: COM DE DIFÍCIL VA SER LA SITUACIÓ DE LA PANDÈMIA?

SC: En aquell moment em vaig donar compte de com es trobava a faltar competir. Quan arribava el cap de setmana no sabia que fer, ja que no hi havien curses. Quan es va començar a poder sortir, com el meu poble és una zona de muntanya em servia per sortir una estona amb la moto, però va ser una situació molt difícil de gestionar. 

P: COM DE COMPLICAT ÉS COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT UN ANY?

SC: Sí, perquè depèn de la especialitat és molt complicat gestionar els diferents campionats. A mi no em passa, però conec a alguns companys que se’ls hi ajunten algunes curses. 

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

SC: Abans hi pensava molt, sempre estava nerviós. Amb 17 anys, vaig tenir una època on sempre estava nerviós, i això feia que no tingués gana. Degut a això ho passava molt malament a les curses, ja que em marejava bastant. Aquell any em va servir de lliçó per entendre el que no he de fer. Ara tinc una altra mentalitat, ho gestiono millor.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

SC: Sí. Amb alguns més que amb uns altres, com tot en la vida, però em porto bé amb tothom. De fet, amb alguns d’ells vaig a sopar fora de tant en tant, tenim una relació bastant propera. 

P: QUI ÉS EL TEU RIVAL A PISTA?

SC: El meu germà. 

P: QUINA ÉS LA TEVA RUTINA EN TEMPS DE COMPETICIÓ?

SC: Entreno els caps de setmana, i si puc també algun dia entre setmana, però és complicat, ja que ara he començat a treballar i els estudis cada cop son més exigents.

P: QUÈ SIGNIFICA PER A TU SER EL CAMPIÓ DE CATALUNYA DE CICLOMOTORS?

SC: Va ser un repte que em vaig proposar amb l’equip. Vam decidir que guanyaríem la competició i així ha estat. Estic molt content perquè ha estat un èxit. 

P: JUNTAMENT AMB EL TEU GERMÀ, VAS FINALITZAR EN SEGON LLOC EL CAMPIONAT DE CATALUNYA DE RESISTÈNCIA EN RS JUNIOR. COM ÉS TREBALLAR AMB ELL?

SC: És de les millors sensacions que pot haver-hi. A enduro som rivals directes i en competicions de resistència som companys. No és el mateix que córrer amb amics o altres persones, és una gran sensació.

P: COM QUALIFICARIES EL TEU ANY?

SC: Ha estat un any complet, on he participat en moltes competicions. Gràcies a això he pogut guanyar experiència. Ha sigut un any complicat amb moltes alegries.

P: JA ESTÀS PENSANT EN LA PROPERA TEMPORADA?

SC: Sí. De fet, no hi ha gaire temps per pensar-hi, ja que dintre de poc comença la nova temporada. Tinc moltes ganes.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SON ELS TEUS OBJECTIUS?

SC: És delicat, perquè a nivell personal la meva situació cada cop és més complicada. Aquest any entraré a la universitat, serà tot un repte. Espero poder seguir competint el màxim de temps. M’agradaria dedicar més temps a les motos i poder competir un Campionat d’Espanya complet.