Jaume Martínez, pilot de motocròs, no està del tot satisfet amb la seva temporada, però admet que està millorant amb el pas de les curses

Jaume Martínez competeix en el Campionat d’Espanya i de Catalunya de Motocròs, on està fent un gran paper, tot i que aquest any està sent més complicat de l’esperat.

De cara a l’any vinent, pujarà de categoria, amb l’objectiu futur de poder viure de l’esport que tant li agrada.

PREGUNTA: QUI ÉS JAUME MARTÍNEZ?

Jaume Martínez: Soc un pilot de motocròs de 13 anys que corre en el Campionat d’Espanya i en el Campionat de Catalunya.

P: QUI ET VA INTRODUIR EN L’ESPORT?

JM: Qui em va introduir en el món del motocròs va ser el meu pare, ja que li agradaven les motos. Ell volia que fes trial, però vaig decidir fer motocròs.

P: COM VA SER EL TEU INICI EN AQUEST MÓN?

JM: Els meus pares em van portar a una fira de motos i vaig veure una que m’agradava molt. Els hi vaig dir que la volia, però em van dir que primer havia de saber anar bé amb bicicleta. Finalment, al cap d’un temps, vaig aconseguir una moto.

P: COM VAS VIURE LA PANDÈMIA?

JM: La pandèmia va ser dolenta però a la vegada bona. Dolenta perquè no podies agafar la moto per anar a entrenar ni fer curses. No obstant això, també va ser bona, ja que tenia més ganes d’agafar la moto.

P: ÉS COMPLICAT COMPETIR EN DIFERENTS COMPETICIONS DURANT EL MATEIX ANY?

JM: Sí que és complicat perquè hi ha algunes curses que coincideixen i he d’escollir a quines anar.

P: PENSES MOLT EN LES CURSES ABANS DE DISPUTAR-LES?

JM: En algunes sí, però intento no pensar gaire, ja que així no em poso tan nerviós a l’hora de fer la cursa. No obstant això, és complicat, ja que la pressió és molt alta.

P: TENS UNA BONA RELACIÓ AMB TOTS ELS RIVALS?

JM: Sí, tinc bones relacions amb els companys. Ens coneixem des de fa molt temps.

P: COM VALORES LA TEVA TEMPORADA?

JM: Aquesta temporada no està sent tan bona com la de l’any passat. La passada temporada vaig guanyar el Campionat d’Espanya, en canvi, aquest any no m’he classificat en les dues primeres curses. En el Campionat de Catalunya sempre estic entre els deu primers de la meva categoria.

P: COM VEUS EL TEU FUTUR? QUINS SÓN ELS TEUS OBJECTIUS?

JM: L’any que ve canvio de categoria, passo de 85cc a 125cc, i m’agradaria fer algun podi. De cara al futur, m’agradaria dedicar-me al món de les motos, però és molt difícil.