Els presentem l’entrevista que ha realitzat FormulaRapida.net a Daniël de Jong. El holandès ens parla de la important tasca que va tenir Dani Clos a MP Motorsport l’any passat. A més ens parla una mica de la seva vida privada, els seus objectius aquest any a la GP2 Series, la nova Fórmula 1 i com tots els pilots, el seu futur.

 

AV: Primer de tot, com va començar la teva passió per les competicions de motor? Com valores el teu pas per la Formula Renault 2.0?

DJ: La meva passió per l’automobilisme va començar, a causa del meu pare. Jo tenia 7 anys quan el meu pare em va dir que ell era dues vegades campió d’Holanda en kàrting… Així que vaig començar amb el kàrting i el meu pare també, altre cop! Quan vaig arribar a l’edat de 15 anys vam fer el pas cap al autosport. Vaig començar amb alguns cotxes de turisme (Seat Ibiza) i bastant aviat, vaig fer el canvi a la Formula Renault 2.0, perquè és un bon pas per aprendre a conduir amb alerons i aprendre a conduir un monoplaça.

 

AV: Després, la 29 posició el 2011 dins de la Fórmula Renault 3.5 no va ser un bon moment, què et va ajudar a arribar a la GP2? Va ser l’ AutoGP?

DJ: Bé només 4 setmanes abans del començament de la temporada em van dir que anava a pilotar un WSR 3.5, però jo no tenia prou en forma per aquesta. Així que em vaig esforçar en les primeres carreres molt aviat cosa que em va costar una mica amb el cotxe i l’enginyer. Així que vam fer el pas a l’Auto GP per obtenir més experiència i treballar amb diferents persones… Aquí vam tenir algunes bones carreres i em van donar l’oportunitat de fer 4 carreres de GP2 tan sols per aprendre el cotxe i adonar-me de com funciona aquesta competició.

 

AV: El 2013 has millorat durant la temporada i el teu millor lloc és un setè lloc en la segona cursa de Singapur. El 2014 continuarás amb MP Motorsport, Quin és el vincle amb l’equip?

DJ: Conec l’equip molt bé i jo he crescut amb ells. L’equip ha anat millorant cada vegada més i vaig poder aprendre d’aquest procés de creixement també. MP Motorsport és holandès de manera que és més fàcil per a mi donar la meva opinió i aprendre.

 

AV: Qui creus que serà el teu company d’equip? Potser Dani Clos?

DJ: Dani Clos va ser un gran company d’equip, un molt bon noi, però jo no crec que ell hagi de ser el meu company d’equip per pressupost. Sander Dorsman (director de l’equip) està treballant en això per aconseguir un company d’equip, però no puc dir res sobre això. Espero que sigui un conductor experimentat.

 

AV: Quan Dani Clos va coincidir amb vostè en l’equip durant el 2013 des del GP d’Hongria, el teu rendiment i també el de l’equip va millorar. Com ha ajudat en Dani a aquesta evolució a l’equip i a tu en l’experiència?

DJ: Bé. Ell coneixia molt bé el cotxe de GP2 i ell sabia que havia de tenir el cotxe per sentir-se en el seu millor rendiment. Així que el seu feedback va ser el que realment necessitàvem. I jo vaig poder aprendre del seu estil de conducció però el seu feedback sobre el cotxe era més important en aquest moment.

 

AV: Què esperes i quins són els teus objectius per al 2014 dins de la GP2?

DJ: Hem treballat molt dur aquest hivern en el cotxe. Els enginyers de Formula Renault 2.0 els que van fer possible obtenir el segon lloc en l’Eurocup de la Formula Renault s’uniran a l’equip de GP2 ara. I ells saben molt bé el que són les carreres i com funcionen. Així que crec que puc fer grans passos amb ells. Per ser realistes espero acabar més en el top 10, però anem a pel millor resultat possible, és clar.

 

AV: Com és la preparació de Daniël de Jong per pilotar un cotxe com els GP2?

DJ: M’esforço molt en la meva condició ara mateix. Li vaig prometre als meus enginyers que no tindré cap problema físic, per la qual cosa és entrenament i entrenament cada dia, però estic treballant també per a una empresa 6 hores al dia. Només per tenir una alguna cosa més en què pensar que en les carreres. Després de la meva feina vaig al gimnàs, corro, nedo i molt més!

 

AV: Què pensa vostè sobre el que ha passat amb Michael Schumacher?

DJ: Hmmm. Espero de veritat que hagi de ser el vell Michael de nou, però el que he sentit sobre el sevu “coma” hmm no estic segur de si serà el vell Michael nou… Però jo no sóc metge, així que ja veurem! Esperem el millor.

 

AV: T’agrada la nova Fórmula 1 (motors, estil…) què penses sobre això?

DJ: No ho sé… No he escoltat el so en la realitat, però sí en un vídeo… però no sonava molt bé. La F1 per a mi és un motor de plorar. El so t’ha de donar un gran impuls d’adrenalina, però crec que el so de la GP2 és el que m’està donant l’adrenalina enguany… El treball en l’estil del cotxe no és tan dolent, però no és el millor disseny dels que he vist anteriorment.

 

AV: La Formula 1 és sens dubtes el teu objectiu, creu que és possible d’arribar algun dia? En aquest cas, ¿amb quin equip t’ agradaria?

DJ: La Fórmula 1 és un objectiu, però potser no és realista… Faig tot el possible per arribar a la F1, però si no és possible jo no tinc cap problema per tractar d’aconseguir un lloc a la IndyCar. Perquè els cotxes són més similars pel que fa la competicó millor.

 

AV: Per últim, de l’1 al 10 com valores​ ​la teva carrera esportiva? 

DJ: Li dono un 7, vaig conduir molts cotxes (no sempre els millors) i he après molt, encara sóc jove així que tot és possible. Realment estima el suport de tot el món durant aquests últims anys. Ara hem de mirar cap endavant una altra vegada. I crec que 2014 pot ser un any molt interessant per a mi. Farem el màxim!