Fernando Alonso tornarà a pujar a un monoplaça de Fórmula 1 gairebé un mes després del seu espectacular accident del GP d’Austràlia. L’asturià ha rebut el vistiplau dels metges de la FIA per córrer demà la primera sessió d’entrenaments lliures, i posteriorment es decidirà si corre la resta del cap de setmana.


Després de setmanes de molt entrenament i molta preparació física, Fernando Alonso arriba a la Xina després de perdre’s el GP de Bahrain fa dues setmanes i no pujar a un cotxe de Fórmula 1 des del seu terrible accident en la primera prova del mundial a Austràlia, fa pràcticament un mes. Després de superar les lesions del pneumotòrax i la costella trencada, Alonso se sent preparat i confiat per poder disputar aquest Gran Premi.

Malgrat això, els metges no ho han tingut clar i han trigat hores i hores a prendre una decisió ferma. Alonso s’ha sotmès a un examen mèdic d’una hora de durada, però no serà l’últim. Per ara, els metges només deixen rodar al pilot de McLaren en els entrenaments lliures 1, que es disputen a les 04:00 hora peninsular. Després d’aquesta primera sessió al circuit de Xangai, Fernando se sotmetrà a un nou examen que dictarà la sentència final de si pot córrer o no la resta del cap de setmana.

A tot això, cal recordar que el tercer pilot de l’equip que ja va pujar al cotxe de forma reeixida a Bahrain, Stoffel Vandoorne, es troba a hores d’ara a Bèlgica, per la qual cosa d’una negativa dels metges a Alonso haurà de viatjar de urgència a la Xina per pujar-se el dissabte, de nou, als comandaments del MP4-31.

Comunicat oficial:

Des de l’accident al Gran Premi d’Austràlia, el pilot de McLaren-Honda, Fernando Alonso, ha estat en un procés de ‘reintegració’ acord amb el capítol 2 de l’apèndix L del Codi Internacional Esportiu. McLaren-Honda ha demanat que Alonso participés en el Gran Premi de la Xina 2016.

A causa de que la lesió del pilot es va descobrir uns dies després del Gran Premi d’Austràlia, la reintegració no ha anat estrictament com estipula l’apèndix. Els comissaris han seguit el consell del delegat mèdic de la FIA, que després de consultar al cap mèdic del GP de la Xina i als metges del pilot, autoritzen el pilot provisionalment per participar en l’esdeveniment. Donades les circumstàncies excepcionals i després d’escoltar l’equip, els comissaris han decidit eximir el pilot de complir l’article 3 (b) del segon capítol de l’apèndix L i es refereixen al seu lloc en l’article 3 (a), que s’ha complert .

Per tant, se li permetrà participar provisionalment a Fernando Alonso, però subjecte a unes condicions. El pilot ha rebut les directrius del delegat mèdic de la FIA i del cap mèdic. A més, d’acord amb l’article 22.14 del reglament esportiu de Fórmula 1, se sotmetrà a un examen immediatament després dels primers entrenaments lliures per determinar si pot participar en el que quedi de Gran Premi.