El mateix Valentino Rossi abans de retirar-se va apuntar els noms dels pilots que al seu criteri dominarien MotoGP, assegurava que la nova generació de pilots donaria guerra. El pilot italià va dir que en una suposada graella de sortida cap al títol mundial del 2022 posaria el seu pilot de l’acadèmia Francesco Bagnaia, en primer lloc, seguit de Fabio Quartararo i Marc Márquez, sempre que la situació física del pilot Cerverí sigui l’adequada.

En una suposada segona fila, tornaria a posar un pilot de la seva acadèmia, Franco Morbidelli, juntament amb el seu germà Luca Marini i el ja campió del món l’any 2020 Joan Mir, és estrany que un ja expilot de la veterania de Valentino Rossi no compti com a candidat al títol per exemple amb Jorge Martín o Jack Miller per davant de pilots com Luca Marini, que les seves prestacions aquest any, encara que era el seu any de debut han estat una mica decebedores o per sota de pilots també rookies com l’abans anomenat Jorge o Enea Bastianini.

Amb aquestes declaracions, el nou vegades campió mundial ressalta la seva confiança en els pilots que entrenen amb ell al seu “RANCH” a Tavullia, però cal dir que s’han de tenir en compte pilots també amb una progressió altíssima ja amb carreres guanyades i podis al campionat de MotoGP. No ens oblidem tampoc d’alguns pilots ja veterans de la categoria com, per exemple, Andrea Dovizioso o Johann Zarco que segur que també tenen alguna cosa a dir en aquest 2022 que es presenta molt interessant.

Com queda el mundial de MotoGP 2022?

De cara al proper mundial on tot estarà molt ajustat, cal saber quines motos marcaran la diferència. Tindrà el motor Ducati la mateixa potència i superioritat de cara a les altres marques? Serà la Yamaha la moto més estable de la graella? Tornarà la Suzuki campiona de 2020? Farà Aprilia el salt de qualitat que li falta per competir totes les curses a les primeres posicions?

Les Ducati 2021 van ser les motos mes completes de la graella, ja que no només Francesco Bagnaia com a cap d’espasa de la marca de Panigale, sinó que representants com Jack Miller, Jorge Martin i fins i tot a principis de temporada Johann Zarco van estar realment a sobre de la Yamaha de Quartararo, i van tenir un paper molt rellevant al mundial, Enea Bastianini ha sigut la gran sorpresa de la marca italiana on sobretot en les carreres de casa (Missano) va donar que parlar i es va mostrar realment competitiu. De cara a l’any vinent els objectius de Ducati passarien per la regularitat dels seus pilots i a més a més fer una moto una mica més estable.

Yamaha ha fet una autèntica renovació en les seves files, deixant de banda Valentino Rossi, que es retira com a gran emblema de la marca, els resultats ja no l’acompanyaven. Arriba Darryn Binder una aposta molt arriscada, ja que no té cap mena d’experiència en MotoGP ni tan sols en Moto 2. Deixant d’apostar per pilots més contrastats i amb bons resultats aquest any a MotoGP que han hagut d’abandonar la categoria com per exemple Íker Lecuona. L’aposta del petit dels Binder ha creat una mica de rebombori al padook, ja que va ser protagonista de decidir en un malaurat accident el mundial de moto 3 tirant a Portimao a Dennis Foggia que es trobava segon de la general retallant-li punts al ja campió Pedro Acosta. L’altre aposta de la marca nipona es el veterà Andrea Dovizioso, donarà guerra, però: Realment ha de ser una aposta de Yamaha? Tot i que funcionés, la aposta reial passa pel campió l’any 2021 Fabio Quartararo i el seu company d’equip Franco Morbidelli. Que junts ja van demostrar que feien un gran equip quan compartien box al Team Petronas.

De cara a les altres marques del campionat només esperem que Aprilia amb la incorporació de Maverick Viñales un pilot amb molt de talent juntament amb el seu company Aleix Espargaró puguin acabar de treure partit a la moto de la fàbrica de Noale. Per altre banda hem d’esperar la millora de les KTM que no van estar a l’altura l’any passat, amb Miguel Oliveira i Brad Binder com a caps de fila, no ho tindran gens fàcil amb els dos joves que pugen fort des de Moto 2. Raúl Fernández i Remy Gardner, que segur que estan disposats a donar-nos alguna sorpresa.

Límit d’edat i reducció de graelles: mesures necessàries?