En les últimes curses, a McLaren s’han pres una sèrie de decisions que han afectat clarament en els resultats

McLaren no està encertat. Tot i tenir el millor cotxe en certs Grans Premis, l’equip ha pres decisions que han afectat de manera negativa en el resultat obtingut. Si s’hagués actuat correctament a l’estructura britànica, Max Verstappen i Red Bull no tindrien el gran avantatge que tenen ara mateix.

Gran Premi del Canadà

Podem dir que aquesta situació de decisions desafortunades va començar al Canadà. En aquesta cursa, Lando Norris podria haver obtingut la victòria si hagués realitzat abans la seva aturada, ja que va perdre molt de temps amb el Safety Car.

Gran Premi d’Espanya

A Barcelona, Norris va fer una mala sortida, perdent posició amb George Russell i Verstappen. A més a més, les aturades en boxes realitzades no van ser del tot bones i en l’últim stint, el pilot britànic va apretar més del compte.

Gran Premi d’Àustria

Una setmana més tard, a Àustria, Norris va actuar de forma dubitativa quan intentava passar a Verstappen. El britànic podria haver guanyat, però un accident entre ell i el neerlandès el va deixar fora de combat. No obstant això, la culpa va ser del pilot de Red Bull.

Gran Premi de Gran Bretanya

A Silverstone, l’equip britànic va tornar a prendre decisions estranyes. En primer lloc, mantenir a Oscar Piastri a pista i no fer una doble aturada va condicionar clarament la cursa de l’australià. Per altra banda, en l’últim stint, Norris va utilitzar el pneumàtic tou, quan tenia disponible un set completament nous de pneumàtics mitjans. Si hagués muntat aquest joc de pneumàtics, potser hagués mantingut darrere a Verstappen.

Després d’aquestes quatre curses significatives, Verstappen encara és més líder del campionat. Si l’escuderia de Woking hagués actuat de forma diferent, el resultat seria completament diferent actualment.

El campionat de constructors estaria més apretat que mai, ja que Red Bull només ha comptat amb els punts de Verstappen pràcticament en les últimes curses. A més a més, Norris no estaria gaire lluny del neerlandès en el campionat de pilots.