Fabio Quartararo va imposar un ritme infernal a la cursa del gran premi d’aquest cap de setmana al circuit de Portimao, acompanyat en el podi pel seu compatriota Johan Zarco i Aleix Espargaró.

La cursa de MotoGP va estar dominada al més estil campió del món, Fabio va controlar el ritme des de pràcticament la segona volta on ja es veia que tenia una superioritat sorprenent donat aquest inici de campionat on la Yamaha no és veia en les primeres posicions.

Johan Zarco intentava posar-hi remei, però el ritme del vigent campió de la categoria era inigualable, Aleix Espargaró, que va criticar durament Àlex Márquez a l’acabar el gran premi va fer una gran remuntada, ja que va perdre molts llocs a la sortida amb incidents amb el pilot cerverí.

Per remuntada a les que ja ens té acostumat Àlex Rins, que sortia 23, i va acabar en la quarta posició també beneficiat per l’accident entre Jack Miller i Joan Mir que estaven en posició de podi, l’Australià va tirar en Mallorquí.

Per altra banda, a la cursa de Moto2 va regnar el caos, a falta de 15 voltes una caiguda multitudinària de pràcticament la meitat de la graella va fer que sortís una bandera vermella i en la ressortida Joe Roberts va guanyar la cursa, seguit de Celestino Vietti i amb Jorge Navarro a la tercera posiciò.

A la cursa de Moto3 Sergio García Dols es va imposar amb un final trepidant sobre Jaume Masià i Ayumu Sasaki, el pilot València recupera la primera posició del mundial, ja que Dennis Foggia i Andrea Migno no van saber culminar les seves particulars remuntades