Valentino Rossi ha guanyat hui el gran premi de Qatar de Moto GP amb una astúcia increïble amb pausa i encert. Les Ducati han completat el podi i Lorenzo i Marquez quart i quint respectivament.


L’eixida del primer gran premi de la nova temporada de Moto GP es veia marcada per la colada i la posterior visita de Marc Márquez per l’escapatòria de la primera corba del circuit de Losail, relegant al català a l’ultima plaça de la cursa, encara que un parell de revoltes més endavant, ja havia recuperat algunes posicions. Mala eixida per a Pedrosa que perdia 6 llocs.

Per davant se formava el grup Lorenzo, Dovizioso, Iannone que s’escapaven poc a poc de la resta, Hernández era quart, encara que Rossi el superava   unes voltes després. Márquez mentrestant ja era a l’ecuador de la taula.

Poc a poc Rossi s’apropava al grup que liderava la cursa i Márquez feia el mateix amb Pedrosa. Els dos aconseguiren el que es van proposar, Rossi contactà amb el grup i Marc avançà a Dani, encara que la distancia amb els 4 primers era de 3.9 a falta de 8 voltes.

Al grup dels 4 primers, Dovizioso i Lorenzo anaven avançant-se contínuament i Ianone i Rossi estaven a la expectativa, fins que Rossi avançà a Iannone i aquest últim acabà despenjant-se del grup.

Finalment Rossi avançà a Lorenzo y començà la lluita amb Dovizioso fins que l’italià de Ducati no pogué amb el seu compatriota de Yamaha i en un últim esforç tractà de agafar el “rebufo” però va ser impossible.  Victoria per a Rossi, que es posa al capdavant del mundial, segon Dovizioso i tancà el podi finalment Iannone que avançà a Lorenzo en els últims compassos. Márquez acabà quint sense poder acurtar els 2.5 segons que li separaven del mallorquí.