El pilot suec d’Audi, Mattias Ekström es porta una victòria fruit de la gran estratègia d’Audi i de la fortuna, que ultimament ha sigut esquiva per al, en una carrera amb molts tocs i 4 safety cars. Van completar el podi Wittmann i Tomzcyk. Molina es va retirar i Juncadella octau.

El dia en Zandvoort era solejat i després de les modificacions en la graella degut a les penalitzacions d’Ekström i Mortara, els pilots estaven preparats per a donar la volta de calfament.

En primera línia els campions del DTM Rockenfeller (2013) i Wittmann (2014) posarien el coent en esta penúltima carrera. Per darrere Timo Glock es quedava clavat a l’inici de la volta de formació encara que per sort aconseguia arrancar però continuava tenint problemes en el seu M4 i eixiria l’últim.

S’apagaven les 5 llums del semàfor i es donava l’eixida, una eixida neta ja que tots els pilots aconseguien passar la primera corba sense problemes i Wittman després d’anar uns metres en paral·lel amb Rockensefeller es colava per l’interior de la primera corba i obria espai. Per darrere un gran ball de de posicions sobretot els pilots que eixien amb durs que eren més lents i perdien posicions.

Di Resta se n’anava un poc llarg provant la putzolana i perdent un tros de la part posterior de la seua Mercedes i un parell de voltes després Tambay se n’anava a la gespa perdia el control i xocava contra les barreres el que provocava l’eixida del safety car, fet que per un part aprofitava Juncadella per a passar per boxs i per una altra beneficiaria els pilots que tenien pneumàtics durs ja que la diferència es reduïa molt i al final de la carrera amb el stint amb els blans tindrien una oportunitat.

El safety car abandonaria la pista 2 voltes després i tornàvem a un territori hostil després de la calma i això es notava en la primera corba amb 3 cotxes en paral·lel i en la volta següent Dóna Costa entrava un poc passat i colpejava a Doní Resta, la qual cosa provocava que els comissaris estudiaren la maniobra.

Per davant les coses s’estrenyien quan Rockenfeller reduïa distàncies amb el líder de la carrera Marco Wittmann tant que el BMW tenia una sobra groga encara que es defenia anant al límit tapant tots els buits el que facilitava l’arribada del Müller al grup de cap encara que després de diversos intents al final Rocky ho aconseguia i passava a Wittmann, que es quedava sense rodes, i començava a obrir buit i tot seguit començaven a entrar a boxs Wittmann, Paffet i Tomzcyk.

Esmentes els pilots continuaven entrant, tornava a eixir el safety car ja que en la chicane Juncadella intentava passar a Farfus que perdia el control i s’estavellava contra les barreres obligant-li a retirar-se. Instants abans també es retirava Di Resta amb danys en el seu cotxe.

Es reactivava la carrera i Rocky guanyava metres i per darrere Muller se n’anava un poc llarg i perdia dos posicions i després de la primera corba una altra més el que indicava que podria tindre algun problema amb els pneumàtics perquè Ekström, li passava amb els durs.

A falta de 20 voltes començava una altra carrera ja que la majoria de pilots amb durs ja havia canviat pneumàtics i els que ara van amb blans començarien a caçar, amb el cotxe mes descarregat als que ara calcen durs. En la volta següent tornaria a eixir el safety car, el tercer de la carrera, ja que Viertoris tocava a Muller que acabava perdent el control de l’Audi i estavellant-se contra les proteccions donant-li mes treball als comissaris que no prendrien cap decisió.

Este safety car inclús afavoriria més els pilots amb pneumàtics blans i el primer d’ells, Mattias Ekström era nové a només set segons del cap i tots els que li precedixen munten durs excepte el líder de la carrera Mike Rockenfeller que encara no havia entrat a fer la seua parada.

El safety car es feia de pregar però al final abandonava la pista i es reactivava la carrera, que no acabaria per voltes sinó per temps. Ekström anava deslligat i avançava a Petrov, a Hand, a Wherlein, a Paffet, a Mortara, es posava en segona posició mentres que Rockenfeller entrava a boxs.

Finalment Ekstöm es posava al capdavant i obria distància amb el gran grup i Rockenfeller eixia molt retardat. Els comissaris tenien més treball investigant a alguns pilots que havien obert el DRS quan no ho tenien permés.

A falta de 9 voltes Eixia el quart safety car per a donar-li més emoció a la carrera ja que Paffet s’eixia de la mateixa manera que el cap a Tambay encara que es quedava clavat en la putzolana. El safety car se n’aniria després de romandre dos voltes en pista i Ekstöm ralentitzava el paquet i donava l’estirada i li treia un segon a Wittmann.

Per darrere Wherlein perdia posicions, Vietoris es mostrava molt combatiu intentat guanyar-li la quarta posició a Mortara i Spengler que tocava a Green que cap a un baldufa i queia a l’última posició. En els últims compassos tot anaven en fila d’un excepte Ekström que era el líder destacat. Molina es retirava en l’última volta.

Gran Victòria per a Mattias Ekstöm que es va treballar en mur i en la pista, Wittmann va ser segon i Tomzcyk va completar el pódium. I la resta de posicions es van mantindre, excepte la Spengler que va perdre el temps que li van sumar al no fer el drive trhu.

Gran carrera amb molta acció, molta lluita, molts safety cars i una estratègia brillant per part d’Audi que en combinació amb els incidents de carrera se la van deixar en safata a Ekström.