Llarga sessió de classificació la que ens ha ofert l’oval d’Indianápolis en la qual s’ha definit la graella de sortida de la 102 edició de les prestigioses 500 milles que van a disputar-se diumenge que ve. En primera instància han classificat els pilots que anaven a estar situats entre la desena i la trentena tercera posició. Grup en el qual va participar l’espanyol Oriol Servià.

Malgrat que tot ha anat segons el preestablert durant el Bump Day de la jornada d’ahir, el Scuderia Corsa d’Oriol Servià ha millorat encara més les seves prestacions. Encara que també és cert que això era una tasca senzilla en certa manera, després de veure com es comportava l’automòbil de l’espanyol. Servià ha aconseguit ficar el seu cotxe en la vintè sisena posició per a la mítica carrera de la triple corona que es disputarà matí.

Però la gran sorpresa l’han signat el decebedor rendiment dels cotxes de Andretti. Especialment Alexander Rossi que ha estat el més irregular de tots els pilots per signar el penúltim pitjor mitjana de les 4 voltes que han donat tots els pilots, per la qual cosa l’americà va a haver de realitzar una gran carrera per aconseguir un resultat positiu.

Dins d’aquest grup per a la ‘pole de consolació’, Matheus Leist ha protagonitzat una bona sessió en acabar per darrere de Kanaan en l’onzena posició. Bona sessió per als nois de AJ Foyt. I amb això tot quedava resolt perquè els nois de el ‘fast9’ completessin la jornada de classificació, grup en el qual es trobaven tots els cotxes de Carpenter i Penske.

EL ‘FAST 9’

Definitivament eren els grans predilectes, especialment el propi Ed Carpenter, qui funciona molt bé en els ovals. Però els Penske també suposaven una amenaça important i qualsevol d’ells, amb una bona dosi d’inspiració, podria ser capaç de portar-se la pole. Pocs comptaven amb Danica Patrick, però la veritat és que ho ha fet realment ben l’acabar setena per davant d’un decebedor Heli Castroneves i un Scott Dixon que ha anat a la baixa.

Finalment, la pole ha estat per a Ed Carpenter amb una sèrie de 4 voltes espectaculars que no han donat opció a res ni a ningú, encara que això sí, els Penske li han seguit per darrere, comandats pel de Simon Pagenaud i, completant la primera fila de graella, un Will Power que sens dubte, es postula com un dels grans candidats a guanyar la cursa de la setmana que ve.