Amb els resultats agafats amb pinces, les Ducati es troben mig pas per sobre d’Honda i Yamaha, els seus principals rivals pel campionat.


Van enviar un avís durant la passada temporada i amb Andrea Dovizioso com a cap de grup, van lluitar de tu a tu amb Marc Márquez fins a l’última cursa del Mundial. El va tenir a prop l’italià però el d’Honda no va fallar. Amb un Jorge Lorenzo ja adaptat a la seva nova moto, 2018 es presenta com una altra gran oportunitat de recuperar el liderat ​​de MotoGP.

Les sensacions de moment, no són dolentes. Els resultats d’aquests primers tres dies de test a Sepang han col·locat les Ducati com les més ràpides del triangle que formen amb Honda i Yamaha. El ritme mostrat a una volta és molt bo. Va quedar clar quan Lorenzo va marcar el registre més ràpid del circuit de Malàisia. Precisament l’espanyol va millorar en gairebé un segon el seu millor registre obtingut en els test de l’any passat.

En ritme de carrera, la cosa s’apreta més. Ducati ha rodat de mitjana poc més d’una dècima per volta més ràpid que les Honda i dues dècimes més ràpid que les Yamaha. Malgrat ser molt prematur aventurar-se en conclusions, Ducati va per bon camí.

Els elogis no han trigat a arribar per part dels seus rivals. El mateix Valentino Rossi, expilot de la marca, ha afirmat que en aquests moments la millor moto “la té Ducati”.

I és que el seu programa de desenvolupament per Sepang no ha fet més que confirmar que compten amb una moto que soluciona els problemes de l’any passat. Millor frenada, més estabilitat de la moto i millora del motor. El avisava precisament Casey Stoner, que va provar la moto de la signatura de Borgo Panigale abans que Lorenzo i Dovizioso: “Només tinc comentaris positius. Tenim alguns canvis en el motor, amb els mapes, i un xassís bastant diferent. Ens dóna més informació i podem sentir millor com dóna suport a la moto a terra, cosa que havíem buscat en els últims anys”, comentava Stoner.

Ducati va prendre la decisió d’impedir que Casey Stoner intercanviés informació amb Lorenzo i Andrea abans que aquests es pugessin per primer cop a la moto. Amb això, pretenien evitar la formació d’idees preconcebudes i que els pilots provessin per primera vegada la Desmosedici GP18 amb la ment neta. No els ha anat malament