El circuit de Yas Marina es va convertir en l’epicentre de l’acció automobilística el cap de setmana passat. En aquest traçat es va proclamar campió de la Fórmula 2 Théo Pourchaire en l’última cita de la temporada. No obstant això, les portes de Yas Marina s’han tornat a obrir amb tres dies de proves post-temporada de F2.

Aquest esdeveniment, crucial per als equips i pilots, ha proporcionat valuosa informació de cara a la pròxima temporada. Han destacat tant veterans consolidats com novençans prometedors.

JORNADA INAUGURAL: VICTOR MARTINS I PREMA AL CAPDAVANT

La primera jornada va estar marcada per l’estrena de cares noves i la participació de 23 pilots, dels quals només 11 estan confirmats per a l’any vinent. Victor Martins va liderar la sessió matutina, seguit de prop per Enzo Fittipaldi i Jak Crawford. El matí no va estar exempta de desafiaments, amb dues banderes vermelles interrompent l’acció.

El campió de F3, Gabriel Bortoleto, va debutar amb Virtuosi, assegurant el 12è lloc, mentre que Pepe Martí, debutant amb Campos, es va situar 13è. La tarda va estar centrada en tandes llargues per a analitzar els ritmes de carrera, destacant el rendiment sòlid dels Prema, amb Oliver Bearman liderant en les últimes hores.

SEGON DIA: ZANE MALONEY VA BRILLAR I PEPE MARTÍ VA IMPRESSIONAR

L’atenció es va centrar en el segon dia, on Zane Maloney es va destacar amb un temps impressionant d’1.35.783 en el matí. Així, superava en més de tres dècimes el millor temps del dia anterior. Pepe Martí, que es va estrenar a la F2 el dia previ, va liderar momentàniament la taula amb un crono competitiu d’1.35.984.

La jornada matutina va transcórrer sense incidents, amb Maloney, Antonelli, i Hauger trencant la barrera dels 1.36. Gabriel Bortoleto va tancar la primera sessió en el desè lloc, i Franco Colapinto es va situar setè, demostrant un rendiment consistent.

En la tarda, els equips es van centrar en tandes llargues. Gabriel Bortoleto va liderar la sessió, encara que el seu temps va ser sis dècimes més lent que l’impressionant registre de Maloney. La jornada es va veure interrompuda dues vegades per problemes mecànics de Duerksen i O’Sullivan.

TERCER DIA: HADJAR LIDERA I COLAPINTO IMPRESSIONA

La sessió matinal en Yas Marina va estar liderada per Isack Hadjar de Campos. El francès va registrar un temps d’1.35.958, dues dècimes més que Maloney el dia anterior. El matí es va veure afectada per diverses banderes vermelles a causa de parades en pista. Entre ells Maloney en el seu Carlin, Oliver Bearman i Paul Aron.

Malgrat les interrupcions, l’atenció es va centrar en les tandes llargues, destacant la cerca d’estabilitat i consistència per part dels equips. El campió de la Super Fórmula, Ritomo Miyata, va debutar en la categoria europea, agregant intriga a les proves.

En la tarda, la sessió vespertina de la F2 també va experimentar interrupcions, aquesta vegada per una parada de Bearman en la corba cinc. Després de resoldre problemes tècnics, alguns pilots van optar per simulacions amb menys combustible en l’última hora. Encara que Zane Maloney va mostrar un rendiment destacat en millorar el seu temps fins a 1.36.002. Però, Dennis Hauger ho va superar per sis mil·lèsimes. El noruec va demostrar molta competitivitat en pista en Yas Marina.

DESTACATS I DESAFIAMENTS PER A LA PRÒXIMA TEMPORADA

Franco Colapinto va destacar en colar-se en el top 5 de la tarda i sumar més de 90 voltes. Alguns pilots referencia, com Kush Maini i Oliver Goethe, van tenir un perfil més baix. La intenció d’aquests tests de post-temporada és buscar convèncer a les escuderies de cara a la nova temporada.

Amb la F2 arrencant motors el mateix cap de setmana que la F1 a Bahrain el 29 de febrer, les expectatives són altes. Es vol veure qui es consolidaran com a contendents forts. Yas Marina ha estat testimoni de dies intensos, replets de revelacions i desafiaments. A més, ha deixat als fanàtics ansiosos per l’emocionant inici de la temporada 2024.

Fórmula 2