La primera pole de la temporada sera per Pierre Gasly. Després d’haver dominat la sessió d’entrenaments lliures al matí, el pilot francès de Prema començarà la cursa des de la primera posició al Circuit de Barcelona-Catalunya.

Sessió d’entrenaments lliures

Pierre Gasly ha començat bé la temporada marcant el millor temps a la primera sessió d’entrenaments lliures. Des del començament de la sessió hi ha hagut una batalla entre Gasly i el seu antic company d’equip Alex Lynn. El tercer pilot de Williams ha estat el primer en marcar el millor temps abans de ser batut per Gasly a la seva primera volta ràpida. Lynn, seguint les instruccions del seu equip, s’ha centrat en simulacions de classificació i cursa.

Markelov ha intentat apropar-se al duo de Gasly i Lynn, però s’ha quedat a poc més de 3 dècimes de segon. Cap incident ha interromput la sessió, tots els pilots s’han concentrat en mantenir el cotxe a pista. El top 5 ha estat: Gasly, Lynn, Markelov, Nato i Sirotkin.

Classificació

Gasly s’ha posat al capdavant des del principi amb tres dècimes d’avantatge sobre Rowland i Lynn. Sergey Sirotkin ha liderat la taula de temps durant uns minuts, però Lynn i Gasly l’hi han pres la posició de privilegi. Gasly ha marcat un increïble 1:27-807, deixant la resta sense opció de treure-li la pole. Només Nato ha estat capaç de baixar del mig segon de diferència. Els dos pilots de DAMS ocuparàn la segona línia per davant de Sirotkin i Malja.