Scott Dixon ha liderat la segona sessió d’entrenaments lliures abans de la classificació que se celebrarà aquesta matinada a l’oval de l’Auto Club Speedway de Fontana. El Top 3 d’aquesta complicada sessió l’han completat Simon Pagenaud i Ed Carpenter.


Després d’uns lliures 1 en què no s’ha rodat massa, en aquesta sessió tots els pilots han aprofitat al màxim tot el temps, sortint des d’un bon principi tots a registrar temps excepte Chaves i Dixon. Els Honda van començar forts al capdavant en cronos de volta ràpida, amb un Marco Andretti que es posicionava primer seguit de Karam i Muñoz.

A falta d’una hora per a la conclusió de la sessió, la bandera groga apareixia en pista a causa d’una inspecció de pista, i en aquest moment Andretti seguia liderant per una dècima de marge sobre Karam. Però just tornar a sortir la bandera verda a pista, tant Scott Dixon com Ed Carpenter rebaixaven de llarg el crono del d’Andretti Autosport, posant-se el pilot de Chip Ganassi en primera posició, amb un temps de 33.0839 segons.

Durant una bona estona els temps de Dixon i Carpenter no es movien, amb un Chevrolet tornant al comandament de la classificació. Honda quedava representada només per Andretti al Top 3. Per darrere, els Penske es centraven en ritme de cursa amb tandes llargues, girant bastant més lents que la competència, sense mostrar voltes amb temps molt veloços.

Arribant cap al final de la sessió, la bandera groga reapareixia per a una nova inspecció de pista, i en aquest moment Dixon seguia liderant davant Carpenter, Andretti, Briscoe i Karam. La igualtat era màxima entre els competidors, amb 19 cotxes en un estret marge d’un segon. Després de la bandera verda poc moviment hi va haver, i és que no va es va tardar a interrompre de nou la sessió a causa del trencament del motor Honda de Jakes, que va deixar la pista tacada d’oli i deixant els entrenaments neutralitzats una bona estona, que els comissaris de pista van aprofitar per no deixar rastre d’aquest incident.

No obstant això, gràcies a aquest contratemps de Jakes, la sessió es va allargar 15 minuts més per compensar el temps perdut, vist que era l’última tanda de lliures abans de la classificació. Després de rependre la marxa els Penske van tornar apretar per mostrar el seu ritme en volta ràpida, i aviat veuríem a Pagenaud segon i Montoya quart, mentre que Power seguia sense trobar un bon ritme, quedant molt endarrerit fins a la 21a posició, igual que Castroneves, que no passava de la 14a.

I així acabava la sessió, sense majors canvis per dalt i amb un Dixon que es mantenia al capdavant amb un estret marge d’una dècima sobre el Penske de Pagenaud. Darrere del francès acabava Carpenter, amb un Top 3 completament Chevrolet. El primer Honda arribava pilotat pel japonès Takuma Sato, seguit de Juan Pablo Montoya, Marco Andretti, Ryan Riscoe, Sage Karam, Tony Kanaan i Jack Hawksworth tancant les deu primeres posicions en les que queden compostes per sis Chevrolet i quatre Honda.

Tot i així és una incògnita que pot ocórrer a la classificació, que en principi començarà a les 1:15h (hora peninsular) a l’oval de l’Auto Club Speedway de Fontana, al sud de l’estat de Califòrnia.