Ryan Briscoe ha estat el més ràpid en els primers entrenaments lliures de la IndyCar Series al oval de Fontana a Califòrnia. Briscoe fa doblet d’Honda amb Marco Andretti en aquesta sessió. El primer Chevrolet és el de Pagenaud en tercer lloc.


Després de 10 setmanes seguides de competició i una de descans,  la IndyCar torna al Auto Club Speedway, Califòrnia per a la tercera cursa en oval aquest any, la segona cursa de 500 milles.

Una cursa, un circuit on els “rookies” mai han corregut aquí i per tant han tingut el privilegi de rodar sols durant uns minuts per prendre mides del circuit.

En aquesta sessió de debutants, tots tres han aprofitat al màxim el seu temps, que ha acabat amb Gabby Chaves (Bryan Herta Autosport) amb el millor temps seguit de Sage Karam (Chip Ganassi Racing) i Stefano Coletti (KV Racing Technology).

La resta de pilots han disposat de 40 minuts per rodar en un circuit que tindrà unes condicions semblants per a la cursa de demà.

Els Honda de l’equip Andretti Autosport van provar durant la pretemporada el kit aerodinàmic d’ovals en aquest traçat, i sembla que els hi ha anat bé avui en veure com Marco Andretti era el primer que superava els temps dels debutants.

En els últims minuts s’ha netejat la pista i els pilots han pogut gaudir de 5 minuts al límit, però amb problemes de trànsit. Entre tant, l’experimentat Ryan Briscoe (Schmidt Peterson Motorsports) aconseguia desbancar a Marco Andretti del primer lloc per 2 centèsimes.