Lucas Di Grassi ha dominat dues de les tres sessions d’entrenaments lliures de la Fórmula E al circuit urbà de Long Beach. El d’Audi Sport Abt presenta les seves opcions a la pole position amb una demostració de força en quant a una volta.


Lliures 1

La primera sessió d’entrenaments lliures de 25 minuts començava amb problemes per Scott Speed (Andretti Autosport) que se li aturava el cotxe al revolt 3, que afortunadament, el nord-americà podia solucionar els problemes del cotxe i arrencar de nou.

El primer revolt del traçat de Fórmula E a Long Beach és una xicana molt petita, semblant a la de Punta del Este. Aquesta xicana ha dut moltes sorpreses. Nelson Piquet ha estat el primer en patir una sortida de pista. El de China Racing ha estat el més ràpid de la sessió i ha demostrat conduir al màxim, i patint molt sobre-viratge. El brasiler ha estat el més ràpid de la sessió abans de que aquesta quedés interrompuda per un accident al primer revolt provocat per Daniel Abt (Audi Sport Abt).

Resultats Lliures 1: 1 Piquet, 2 Senna, 3 Speed, 4 Vergne, 5 Abt, 6 Buemi, 7 D’Ambrosio, 8 Sarrazin, 9 Bird, 10 Di Grassi, 11 Chandhok, 12 Prost, 13 Da Costa, 14 Pic, 15 Duran, 16 Heidfeld, 17 Liuzzi, 18 Trulli, 19 Alguersuari, 20 Duval.

Lliures 2

En la segona sessió, Vitantonio Liuzzi (Trulli Racing) patia problemes al inici de la sessió amb la suspensió posterior trencada. Però no seria el major dels problemes, al revolt 5, Jean-Éric Vergne (Andretti Autosport) quan intentava superar a Lucas di Grassi (Audi Sport Abt) per l’exterior, la falta de grip li provocava la pèrdua del control del cotxe, impactant contra les proteccions i destrossant tot el lateral del cotxe. La sessió s’ha hagut d’aturar, després de només 7 minuts de sessió.

La bandera verda ha tornat a falta d’onze minuts pel final, Charles Pic (China Racing) en aquest minuts, patia uns problemes semblants als de Speed en la sessió matinal; finalment s’ha sabut que el francès ha patit uns problemes en el radiador del seu cotxe. Però els pilots en aquesta sessió han estat més agressius i això ha fet més clavades de frens que, s’han notat sobretot en el revolt 5 amb Duval (Dragon Racing) i Bird (Vrigin Racing).

En una sessió dominada pels e.Dams Renault, Di Grassi amb el Audi ha estat el més ràpid.

Resultats Lliures 2: 1 Di Grassi, 2 Buemi, 3 Prost, 4 Sarrazin, 5 Abt, 6 Speed, 7 Piquet, 8, D’Ambrosio, 9 Duval, 10 Da Costa, 11 Bird, 12 Heidfeld, 13 Vergne, 14 Chandhok, 15 Duran, 16 Trulli, 17 Alguersuari, 18 Senna, 19 Pic, 20 Liuzzi.

Lliures 3

En la tercera i darrera sessió d’entrenaments lliures, els pilots que han tingut problemes en la segona sessió, Pic, Vergne i Liuzzi han tornat amb molta força. Prost (e.Dams Renault) ha dominat els primers 10 minuts fins que Vergne ha aconseguit el millor temps del cap de setmana amb un 57.597 segons.

El temps de Vergne seria superat només per Di Grassi que marcava la millor volta de la sessió amb un temps de 57.293 segons.

En aquesta sessió també hem vist que el ritme de cursa serà de 59segons-1 minut per volta, i els punts d’avançament seran els revolts 4 i 5.

Resultats Lliures 3: 1 Di Grassi, 2 Vergne, 3 Prost, 4 Piquet, 5 Speed, 6 Da Costa, 7 Sarrazin, 8 Bird, 9 D’Ambrosio, 10 Duval, 11 Senna, 12 Chandhok, 13 Alguersuari, 14 Trulli, 15 Pic, 16 Heidfeld, 17 Duran, 18 Abt, 19 Buemi, 20 Liuzzi.