Una autoritària victòria del brasiler li dona més marge al campionat. Bird no ha pogut transformar una gran Pole. Vergne resisteix a una segona posició molt barallada. Buemi complerta el podi després d’una gran remuntada des de l’octava posició.


El primer ePrix de la història celebrat a la capital francesa, Paris, prometia un bon espectacle des de feia temps i la veritat es que no ha decepcionat. Des de la Classificació, deixant una mica de banda les espectacular vistes que el circuit ofereix, ningú ha pogut restar indiferent amb el resultat. El pilot britànic Sam Bird aconseguia una impressionant Pole per davant el líder del campionat, Lucas Di Grassi, i el seu company d’equip Jean-Eric Vergne. El rival de Di Grassi a la lluita pel títol, Sébastien Buemi, ha tornat a cometre errades a una Classificació que només l’ha servit per marcar el vuitè millor temps. Ha sigut sorprenent l’accident entre Heidfeld i Conway  que els ha fet ocupar les últimes dos places de la graella.

Aquest cop sense ensurts amb l’ordre de graella establert a la Classificació, el semàfor s’apagaba per donar inici a l’ePrix.  Sam Bird no ha pogut defensar la seva Pole degut a una lenta reacció al semàfor. Aquesta situació va ser aprofitada per un Di Grassi que ha signat una gran sortida per situar-se a la primera posició abans de la corba 1, i també per un Vergne que passava a Bird a la frenada del primer revolt incloent-hi un lleuger xoc entre els dos companys de l’equip DS Virgin.

A les primeres voltes, Di Grassi portava un gran ritme. Era clar que Bird disposava de més velocitat que el seu company Vergne pero el complicat circuit de Paris no dona moles opcions d’avançament. Buemi, instal·lat a la setena plaça, no podia passar a un Turvey sense cap tipus de ritme i que estava allunyant-lo de les primeres posicions cada cop més.

A la volta número 7, el cotxe de Loic Duval -que ha sofert una infinitat de problemes durant tot l’ePrix- quedava aturat i com a conseqüència es desplegava la bandera groga general a tot el circuit. Encara que nomès s’ha mantingut per una volta, aquesta situació ha estat aprofitada pels equips per estalviar energia i d’aquesta manera estirar una mica més el canvi de monoplaça. Buemi aprofitava la fi de la bandera groga general per avançar Turvey que clarament estava aturant a tot el grup ja que Frijns no tardaria en avançar-lo posteriorment.

La cursa restaria tranquil·la fins la volta 16, quan Buemi tornava a l’acció avançant Sarrazin. Això volia dir que el suïs ja era cinquè. Al cap de cursa, Di Grassi continuava amb el seu gran ritme i ja disposava de 4 segons sobre els dos DS Virgin.

Seria a la volta 22 quan Buemi consolidava encara més la seva remuntada avançant el seu company d’equip Nicolas Prost per arribar a la quarta posició. Dues voltes després, els dos DS Virgin tornaven a xocar lleugerament en un intent a la desesperada de Sam Bird que clarament ha mantingut un millor ritme que Vergne durant tota la prova.

En aquesta mateixa volta, la 24, entraven a fer els seus respectius canvis de cotxe els pilots del cap de cursa. Sorprenentment, no hi ha hagut canvis de posició.

Fins la volta 32 no hem tornat a veure moviments significatius a dalt. Novament Buemi irrompia per arreglar la situació marcant la volta ràpida de carrera que mantindria fins al final de la cursa i el serveix per no perdre tants de punts respecte Di Grassi. El suïs anava acostant-se de mica en mica als dos pilots de DS Virgin.

A partir d’aquí es desencadena una bonica lluita entre Buemi i Bird que permetia a Vergne agafar uns metres vitals. Després de 8 voltes d’intensa lluita entre els dos, on Buemi ha arribat a utilitzar el seu Fan-Boost sense èxit, Sam Bird feia una errada al bloquejar i passar-se de frenada a la volta 40. Aquesta errada del britànic li costava retrocedir fins la sisena plaça, que és on finalment ha acabat.

Tan sols una volta després, a la 41, el xinès Ma Qing Hua accidentava el seu cotxe contra les proteccions obligant al Safety Car a sortir a pista. D’aquesta forma, rere el cotxe de seguretat, finalitzava un ePrix de Paris que ha vist com Lucas Di Grassi no ha tingut cap rival aconseguint la victòria y augmentant la diferència de punts amb Buemi en 11. Jean-Eric Vergne ha finalitzat la cursa a una meritòria segona plaça després de suportar els continus atacs del seu company Bird. El pilot suïs, Buemi, ha completat el podi signant una gran remuntada des de l’octava posició amb uns avançaments espectaculars.

El campionat continua viu a falta de 4 curses. La propera cita serà el 21 de maig a la capital alemanya, Berlín.