L’anglès ha estat profeta a la seva terra i s’ha impossat sense gaires ensurts a Silverstone per davant de Jakub Kornfeil i de Niccolo Antonelli. La cursa ha estat marcada per la gran quantitat de caiguides per l’aigua caiguda sobre el traçat anglés.


 

La de Silverstone ha estat una cursa atípica de Moto 3. A la categoria petita estem acostumats a veure com entren de cinc a deu pilots junts en cada corba, però el Gran Premi de la Gran Bretanya ha estat l’escenari ideal perquè això canviés.

La pista mullada des de la cursa anterior de MotoGp, que ha endarrerit la sortida, ha propiciat una cursa dominada per l’anglès Danny Kent (Leopard Racing), que gairebé ha dominat de principi a fi, després de la caiguda d’Isaac Viñales a la corba tres, una gir on han caigut una gran quantitat de pilots.

Els primers girs de la carrera eren dominats pel de Roses, que sortia des de la segona línia de la graella en cinquena posició i després d’una bona sortida ha arribat al capdavant de la cursa. El poleman Jorge Navarro (Estrella Galicia) queia abans de completar la primera volta, igual que Gabi Rodrigo (RBA Racing Team). La pluja s’ha cobrat un total de 16 abandonaments.

Després de la caiguda del català, Kent només s’ha limitat a mantenir la distància amb el segon classificat, el txec Jakub Kornfeil (Drive M7) i amb el tercer, l’italià Niccolo Antonelli (Ongetta-Rivacold), en una cursa marcada per la distància entre els participants. El francès Fabio Quartararo es quedava a les portes del podi, seguit de Livio Loi, John Mcphee i Juanfran Guevara. Lorenzo Dalla Porta ha estat vuitè i Efrén Vázquez nové. Tatsuki Suzuki tancava el top10.

Amb aquesta victòria, Kent segueix líder amb 199 punts per davant d’Enea Bastianini (154) i de Romano Fenati (122). El primer espanyol a la classificació és Efrén Vázquez en cinquena plaça, seguit d’Isaac Viñales a la novena i Jorge Navarro a la desena. Jorge Martín es 19è, seguit de Juanfran Guevara (24è) i de Maria Herrera (26a).