El jove italià de 27 anys es va unir a les files de Ducati Pramac la temporada 2015 i l’any passat va firmar una extensió de contracte per un any tot i haver estat temptejat per Aprilia, ja que buscaven un reemplaçament per a Sam Lowes.  Encara que no ha aconseguit guanyar un gran premi, l’italià ha pujat al podi en cinc ocasions amb la seva actual escuderia.

De totes formes, Pramac ja porta un temps buscant el recanvi de Petrucci. A principis de mes s’ha sabut que l’equip està en negociacions avançades amb el pilot italià Francesco Bagnaia de Moto2. L’acord el veuria prendre el lloc del seu compatriota per afegir-se a la categoria reina de cara a 2019.

Petrucci ha aclarit en una entrevista amb Gazzetta dello Sport que ell i Pramac es desvincularan després de 2018, i que buscarà un trasllat a un equip de fàbrica, probablement Ducati o Aprilia.

Així ho va explicar el pilot:Paolo Campinoti i jo en som conscients: em va treure de l’infern però sabíem que aquest seria el nostre últim any junys.”

“Tinc un contracte amb Ducati i tinc una opció que expira el juny per passar a l’equip de fàbrica. En cas contrari, sóc agent lliure.

“Aquest seria el somni, però crec que tot es decidirà a les primeres curses i no crec que això sigui molt just.”

“El 2017 hi va haver una forta temptació d’anar a Aprilia. Pilotar per un altre equip italià era molt atractiu. Però no volia estar divorciat mentre viviem junts”.

“No obstant això, després de set anys a MotoGP, el somni és ser pilot de fàbrica”.