A primera hora del matí, la Fórmula 3 ha donat tret de sortida a la jornada en el circuit de Hungaroring; amb la primera de les curses del cap de setmana. Daniel Ticktum amb la pole i al seu costat sortia l’espanyol, Alex Palou. Després de veure com van anar les coses durant la classificació s’esperava una carrera en grup, però l’asfalt, realment humit, fruit de la nit hongaresa, complicaria les coses.

En la sortida, un error com el sofert a Pau, relegava a Palou de la segona fins a la desena tercera posició. Per la seva banda, Sacha Fenestraz, estava obligat a remuntar després de classificar-se 13ª, va pujar fins a la novena després de la sortida. Ticktum, per tant, va poder mantenir amb facilitat la pole i allí començaria la seva escapada gràcies a un gran ritme per part del pilot de Motopark i del Red Bull Junior Team.

Per darrere seguirien els Prema, tots a excepció de Marcus Armstrong que, estava tenint problemes i va haver de fer el seu pas pel carrer de boxes. Ningú va ser capaç de seguir a Ticktum que començava a obrir una bretxa important de temps entre ell i Ralf Aron, segon classificat i a les poques voltes ja estaria amb un còmode marge de 2 segons.

Per darrere arribarien les primeres hostilitats i pràcticament les úniques quan Mariano Sato va avançar a Keyvan Soori Andres per ocupar la 15ª posició, però per davant tot estava bastant estabilitzat i ningú es decidia a atacar. Solament Alex Palou, que va avançar a Jehan Daruvala per a posar-se dotzè, encara que allí s’anava a quedar fins al final de la cursa, per la qual cosa l’error en la sortida el deixaria sense punts.